Pohánkový zeleninový šalát s čalamádou
Šalát plný zeleniny a pohánky poteší chuťové poháriky všetkých, ktorí uprednostňujú zdravé jedlo. Zasýti, ale aj osvieži.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 250 g |
|
| 350 g (nakladaná) |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
| trochu (uvarená) |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| trochu |
|
Postup
-
1
Zeleninu očistíme. Cibuľu nakrájame na osminky, petržlen na kolieska, cuketu na drobné kocky, papriku na prúžky, paradajky na osminky. Nakrájanú zeleninu naložíme na plech vymastený olivovým olejom, osolíme a pečieme pri teplote 180 °C cca 30 minút.
- 2
Kým sa pečie zelenina uvaríme si pohánku, ktorú najprv prepláchneme. Varíme v dvojnásobnom množstve osolenej vody cca 15 minút a nakoniec necháme pod pokrievkou dôjsť. Počas varenia pohánku občas premiešame.
- 3
Keď sa upečie zelenina, pridáme k nej uvarenú pohánku, varenú fazuľu a čalamádu s trochou nálevu, posypeme bylinkami, petržlenovou vňaťou, dobre premiešame a necháme ešte cca 10 minút zapiecť. Dobrú chuť!
Tiež pohánkový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu