Pohánkový zeleninový šalát s čalamádou
Šalát plný zeleniny a pohánky poteší chuťové poháriky všetkých, ktorí uprednostňujú zdravé jedlo. Zasýti, ale aj osvieži.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 350 g (nakladaná) | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| trochu (uvarená) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| trochu | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Zeleninu očistíme. Cibuľu nakrájame na osminky, petržlen na kolieska, cuketu na drobné kocky, papriku na prúžky, paradajky na osminky. Nakrájanú zeleninu naložíme na plech vymastený olivovým olejom, osolíme a pečieme pri teplote 180 °C cca 30 minút.
- 2
 Kým sa pečie zelenina uvaríme si pohánku, ktorú najprv prepláchneme. Varíme v dvojnásobnom množstve osolenej vody cca 15 minút a nakoniec necháme pod pokrievkou dôjsť. Počas varenia pohánku občas premiešame.
- 3
 Keď sa upečie zelenina, pridáme k nej uvarenú pohánku, varenú fazuľu a čalamádu s trochou nálevu, posypeme bylinkami, petržlenovou vňaťou, dobre premiešame a necháme ešte cca 10 minút zapiecť. Dobrú chuť!
Tiež pohánkový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu