Košíčky zo slaného paprikového lineckého cesta plnené „tatarákom“ z červenej šošovice fotorecept
Foto: skolavareniapolus
Recept od Ivana Rusinu (www.ivanoveminutky.com).
Postup
-
1
Z múky, masla, žĺtka, soli, vody a mletej údenej papriky vypracujeme cesto.
-
2
Vyvaľkáme ho natenko a pomocou formičiek na tartaletky vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme do formičiek na tartaletky. Okraje koliesok prstami trochu "povyťahujeme", aby sa nám vytvorili košíčky. Môžeme použiť aj formičky na klasické košíčky.
-
3
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na cca 10 minút. Vychladnuté košíčky vyberieme z formičiek a naplníme šošovicovým tatarákom.
-
4
Šošovicový tatarák: Červenú šošovicu zalejeme studenou vodou a varíme do mäkka.
-
5
Vodu zlejeme.
-
6
Do vychladnutej šošovice pridáme najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, najemno nakrájanú chilli papričku, med, dijonskú horčicu, mleté čierne korenie, soľ a rímsku rascu. Poriadne premiešame.
-
7
Servírujeme na košíčkoch ozdobené klíčkami (v našom prípade cesnakovými) a bylinkami.
Diskusia k receptu