Pečené kornútiky z lístkového cesta plnené krémom z čiernych olív a šunky fotorecept
Foto: skolavareniapolus
Recept od Ivana Rusinu (www.ivanoveminutky.com)
Suroviny
1 bal |
|
180 g |
|
375 g |
|
500 g |
|
|
|
|
|
|
|
1 zástrek (alebo nálev z olív) |
|
1 ks (na potretie) |
|
(na posypanie) |
|
(na ozdobu) |
|
Postup
-
1
Ak nemáme formičky, vyrobíme si ich z papiera a alobalu. Papier nastriháme na obdĺžniky, každý obdĺžnik zvinieme do kónusu, zalepíme bielou samolepkou a celý kónus obalíme do alobalu.
-
2
Lístkové cesto vyvaľkáme natenko a narežeme na úzke dlhé pásiky. Tie navíjame na pripravené formičky, začíname od špicu.
-
3
Poukladáme na plech vystlaný papierom napečenie
-
4
a natrieme rozšľahaným vajíčkom.
-
5
Pečieme pri 180 °C do zlatista. Po vyhladnutí kornútiky vyberieme z formičiek.
-
6
Pripravíme plnku: Olivy rozmixujeme, ale nie úplne na kašu. Maslo nastrúhame na hrubých slzách.
-
7
Pridáme šunku nakrájanú na kocky a koriandrovú vňať.
-
8
Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a balzamikovým octom a všetko spolu rozmixujeme.
-
9
Plnku premiestnime do cukrárenského vrecúška a napĺňame ňou kornútiky.
-
10
Plnku posypeme jarnou cibuľkou nakrájanou najemno.
-
11
Podávame ako chuťovky, jednohubky alebo predjedlo.
Diskusia k receptu