Deti varia jablkovú výživu fotorecept
Foto: sdb
U nás má ovocie úspech vo všetkých formách. A kedže sa sústredíme na konzumáciu sezónny a lokálnych potravín, využívame možnosť podať si sezónne ovocie Zobraziť celý popisU nás má ovocie úspech vo všetkých formách. A kedže sa sústredíme na konzumáciu sezónny a lokálnych potravín, využívame možnosť podať si sezónne ovocie v rôznych úpravách, aby sa nezunovalo. Pridávame trošky leta z mrazených zásob, skrátka miešame podľa chuti a jednoduchosť prípravy robí desiaty a olovranty o to populárnejšie, že sú v réžii stravníka.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Malý pomocník umyje ovocie podľa chuti - v našom prípade tri jablká, dve hrušky. Pridali sme si deci čučoriedok z mrazených zásob a dve datle, nakoľko máme kyslé jabĺčka od susedky.
-
2
Ovocie posekáme na rovnako veľké kúsky a podľa chuti varíme / dusíme prikryté a podliate vodou. My používame mašinku, ktoré má možnosť variť v programe RAW (do 40 °C) a rozmixuje. Syn si ju sám nastaví a pustí, odpadá riziko popálenia pri varení či manipulácii s horúcim hrncom a mixérom.
-
3
Hotovú chuťovku hneď dávkujem do pohárov a zatváram, v chladničke takto vydrží dva týždne (testovali sme cez sviatky, nakoľko sme boli odcestovaní, inak je spotrebovaná veľmi rýchlo :) a netušíme koľko vydrží). Samozrejme je možné prídavať čokoľvek čo napomôže konzervácii, my preferujeme čistú verziu, nakoľko dostatočne dlho vydrží, slúži ako desiata v škôlke či na výletoch a je pripravená rýchlo.
-
4
Samozrejme pre náročných papkáčov alebo sladkých rozmaznancov môžeme pridať piškóty či naniesť na vianočku, v tom prípade treba pri príprave používať minimum vody, resp. odporúčam prípadu parením, kde voda ostáva v hrnci. Ak dochucujeme koreninami, odporúčam alebo vybrať celé kusy pred mixovaním, alebo používať kvalitné už v prášku.
Diskusia k receptu