Výborný guláš z párkov
Ak ste takýto guláš ešte neochutnali tak to určite musíte napraviť. Úplne jednoduchý na prípravu a...
Zemiakovo-hubový šalát
Tento šalat som davnejsie nasla na nete a kedze bol velmi chutny, tak sa u nas...
Kuracie prsia so špenátom a s červenou šošovicou
Dnes som chcela uvariť niečo zdravé. Špenát mám v záhradke, tak skombinovať špenát s mäskom...
Vepřové ražniči se starým postupem
Tak jsem se pokusil splnit slib, který jsem dal Kukulienke. Dost jsem se vracel do...
Bryndzové halušky
Naša slovenská klasika bryndzové halušky, máme ich radi, sú rýchlo na stole, bryndza je...
Holandský rezeň
Tento rezeň je zmes mletého mäsa a syra ementálskeho typu. Môžeme použiť mäso bravčové alebo aj...
Fenikel s prosciuttom a so strúhaným oštiepkom
Sarkasticky rád ukazujem svetu, že aj Slovensko má tradičné výrobky, hodné i "zaťatých" gurmánskych fanatikov....
Jahňacina so špenátom
Komerčný recept<br /> Jahňacie mäsko a špenát je to pravé jarné občerstvenie na vašom stole. Jednoduchá príprava...
Pohánkovo-ovsené karbonátky
Skúšala som už viacero receptov na zeleninové karbonátky, no tieto sú prvé čo nám chutili...
Lososový chowder
Chowder je polievka často pripravovaná s mliekom alebo so smotanou. Variácie chowderu môžu byť rôzne...
Kukuričné penne so sójovými kockami
Skúsila som maximálne zrýchliť prípravu a zároveň uvariť niečo jedlé z toho, čo bolo doma...
Pečeňové halušky
V obchode som si pýtala 500 g pečene. Samozrejme sa pani predavačke podarilo nabrať viac:-) ...
Kuracia pečeň
Kúpila som čerstvú kuraciu pečeň. Spravila som ju na mletom čiernom korení, majoránke a sušenom...
Čili z kolkárne (kotlíková verzia)
Nakoľko rešpektujem originálne názvy, preto čili z kolkárne... :)
Hovädzí perkelt k mladej fazuľke
Ďaleko neodchádzajte, k prívarku z mladých fazuľkových luskov patrí aj perkelt. Tak nech máte menu...
Prívarok z mladej fazuľky
Pôvodne som tento klasický rcp z rodinnej klenotnice našej rodiny po meči i po praslici, nazval...
Kuracie prsia s cherry rajčinami a smotanovým špenátom
Včera som vyskúšala pripraviť kuracie prsia so chery rajčinami a smotanovým špenátom podľa Jamieho Olivera. Páči...
Risotto s červenou repou a kuracími lízatkami
Tento recept som objavila na webe a s veľkou radosťou som ho aj vyskúšala, jednak...
Kuřecí směs na asijské variace
Tak abych nedělal jen retro, tak zase něco na jiné téma a dnes si dáme něco...
Králik s karamelom a cestovinami orechiette
Králičie mäso je ideálne pre deti a chorých, aj pre tých, čo si strážia líniu....
Tuniakový šalát
Komerčný recept<br /> Výborný tuniakový šalát vás zasýti bez výčitiek svedomia počas leta, no môžete si ho...
Zapečený baklažán
Jeden baklažán som vysmažila v syrovej strúhanke. Druhý som zapiekla.
Vyleštěnej řízeček s pažitkovou kaší
Tohle určitě není převrat v gastronomii a řízků je tu hodně, ale myslím, že tenhle...
Mungo šalát so špargľou a tuniakom
Mungo som si nechala naklíčiť 2 dni vopred. Takisto môžete použiť kúpené klíčky. Špargľu povaríme...
Slané palacinky z tvarohu a ovsených vločiek
Cesto: Ovsené vločky rozmixujeme, pridáme vaničku jemného tvarohu, vajce, mlieko, soľ, korenie...
Vepřové výpečky jinak s dušenou kapustou a bramborovými špalíčky
No a jak jsem tak měl kapustu a kousek bůčku, tak jsem si vzpomněl na staré...
Pečená obložená hovädzia placka
Tento recept sa pôvodne volá Mexická pizza s hovädzím korpusom. Keďže s pizzou má spoločnú len...
Morčacie prsia plnené údenou šunkou
Tak som sa prehrabávala včera v mrazáku a objavila som tam veľkonočnú šunku, čo sme neminuli....
Zapekané karé s nivou a karamelizovanou cibuľkou
Vždy ma veľmi poteší, keď ma manžel pochváli, ako dobre som navarila. A inak...
Baklažán na syrovej strúhanke
Kúpila som dva baklažány. Jeden som vysmažila v trojobale a syrovej strúhanke. Druhý som robila...
Jehněčí česnekem špikované, na česneku pečené
Jehněčí, ale i kůzlečí maso má specifickou chuť i vůni. Obojí se dokonale snoubí s...
Hrášková polievka na kyslo
Táto polievka je pomerne osviežujúca na teplé dni. Je dosť rýchlo uvarená.
Švédske pagáčiky s domácou tatárkou
Je to veľmi chutné a jednoduché jedlo, ktoré zvládne každý začiatočník.