Mäsové guľky trochu ináč fotorecept

27janka - bez fotky27janka, 3. februára 2017
Mäsové guľky trochu ináč (fotorecept)
Foto: 27janka

Dnes som pripravila mäsové guľky trochu ináč, do omáčky som dala pasírované paradajky, cibuľku, červenú papriku a mrazený hrášok. Guľky sú z hovädzieho a bravčového mäsa, s pridaním syra a oregana chutia výborne.

5
porcií
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na guľky:
300 g
350 g
1 ks
60 g
3 PL
2 strúčiky
1 ks
2 PL
Omáčka:
1 ks
1 ks
1 šálka
850 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na guľky. Mäso zomelieme, dáme do misy, pridáme vajíčko, strúhanku, nastrúhaný tvrdý syr, nakrájanú jarnú cibuľku, prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme, pridáme oregano a dobre premiešame.

    Mäsové guľky trochu ináč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z pripravenej masy si vytvarujeme malé guľky, odložíme ich do chladničky na 20 minút.

    Mäsové guľky trochu ináč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým je mäso v chladničke pripravíme si omáčku. Na rozpálenom oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu a červenú papriku.

    Mäsové guľky trochu ináč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K cibuli a paprike dáme pasírované paradajky, podľa potreby hovädzí vývar, osolíme, okoreníme, pridáme trochu trstinového cukru. Keď omáčka začne vrieť vyberieme z chladničky guľky, dáme ich do omáčky a varíme na miernom plameni 25 minút, potom pridáme mrazený hrášok a povaríme ešte 10 minút.

    Mäsové guľky trochu ináč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s varenými zemiakmi a ozdobíme čerstvou bazalkou. Dobrú chuť.

    Mäsové guľky trochu ináč (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Navarila si naozaj chutne, dokonca až "bars šmačňe", @27janka milá a podávané s čerstvou bazaličkou voňavou, to už patrí medzi klenoty kuchyne domácej pani!