Foto: 27janka
Dnes som pripravila mäsové guľky trochu ináč, do omáčky som dala pasírované paradajky, cibuľku, červenú papriku a mrazený hrášok. Guľky sú z hovädzieho a Zobraziť celý popisDnes som pripravila mäsové guľky trochu ináč, do omáčky som dala pasírované paradajky, cibuľku, červenú papriku a mrazený hrášok. Guľky sú z hovädzieho a bravčového mäsa, s pridaním syra a oregana chutia výborne.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na guľky. Mäso zomelieme, dáme do misy, pridáme vajíčko, strúhanku, nastrúhaný tvrdý syr, nakrájanú jarnú cibuľku, prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme, pridáme oregano a dobre premiešame.
-
2
Z pripravenej masy si vytvarujeme malé guľky, odložíme ich do chladničky na 20 minút.
-
3
Kým je mäso v chladničke pripravíme si omáčku. Na rozpálenom oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu a červenú papriku.
-
4
K cibuli a paprike dáme pasírované paradajky, podľa potreby hovädzí vývar, osolíme, okoreníme, pridáme trochu trstinového cukru. Keď omáčka začne vrieť vyberieme z chladničky guľky, dáme ich do omáčky a varíme na miernom plameni 25 minút, potom pridáme mrazený hrášok a povaríme ešte 10 minút.
-
5
Podávame s varenými zemiakmi a ozdobíme čerstvou bazalkou. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu