Foto: marcel83
Asi štandardka.
20 minút
príprava
príprava
5-7 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Koreniny zmiešame z olejom. Mäso nakrájame na plátky. Zmesou korenia potrieme mäso a necháme v chladničke odpočívať do druhého dňa.
- 2
Sprudka opekáme na grile /grilovacej panvici/ podľa potreby prepečenia.
- 3
Ako príloha boli grilované zemiaky a restované huby na cibuľke. Solíme až na tanieri.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Žartujem.
Pekný recept, určite aj chutný, 5*****.
Áno.
Nepochybujem, ze aj ked nakrajany "na platky" a sprudka opeceny, zostane tvrdy a nedopeceny...Termin "podla potreby prepecenia" laikom (ktori s amaju recpetom riadit!) pomoze maso iba znicit...a to bude velikanska skoda! Viem co hovorim, pretoze hovadzi krk som piekol nie raz, rovnako ako aj ine druhy hovadzieho masa... Robit steaky je kucharske umenie, staci navstivit restauracie ktore - aspon podla jedalnych listkov - tvrdia, ze ich kuchari v kuchyni vedia steaky robit... Netusia o com hovoria a hlavny problem spociva v inom "burani" masa uz na bitunkoch...Treba sa obtait o vedomosti a skusenosti bud na anglosaske krajiny, alebo na Ameriku...Literatury je dost a aj "guglovat" sa da..-:)
Máš pravdu. Ostane nedopeceny. Rob som to Rare. Inak vďaka za názor.
*Robil....
sice som maso potom dusila, ale po opeceni som robila test aky by bol z toho steak a fakt ze hej, v bode 3 je foto prekrojeneho
Super. Ak je kvalitné mäso, dá sa steak spraviť aj z krku. ;-)