Hovädzí steak

marcel83 - fotkamarcel83, 5. februára 2017
Hovädzí steak
Foto: marcel83

Asi štandardka.

20 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
1 pl
1 čl
5 ks




Postup

  1. 1

    Koreniny zmiešame z olejom. Mäso nakrájame na plátky. Zmesou korenia potrieme mäso a necháme v chladničke odpočívať do druhého dňa.

  2. 2

    Sprudka opekáme na grile /grilovacej panvici/ podľa potreby prepečenia.

  3. 3

    Ako príloha boli grilované zemiaky a restované huby na cibuľke. Solíme až na tanieri.

Diskusia k receptu

torticka
Aj mne sa recept paci. Chcela by som si zas nejaku srandu od Teba precitat.
radox1
krkovica hovädzia to ma chapat ako hovädzí krk?
duskousko
Nemozem si pomoct, ale slovo "steak" by sa v suvislosti s tymto receptom pouzivat rozhodne nemalo... Hovadzi krk je vyborne a kvalitne maso..., to nie je "krkovicka", aj ked sa to tak da "vulgarne" nazvat...
Nepochybujem, ze aj ked nakrajany "na platky" a sprudka opeceny, zostane tvrdy a nedopeceny...Termin "podla potreby prepecenia" laikom (ktori s amaju recpetom riadit!) pomoze maso iba znicit...a to bude velikanska skoda! Viem co hovorim, pretoze hovadzi krk som piekol nie raz, rovnako ako aj ine druhy hovadzieho masa... Robit steaky je kucharske umenie, staci navstivit restauracie ktore - aspon podla jedalnych listkov - tvrdia, ze ich kuchari v kuchyni vedia steaky robit... Netusia o com hovoria a hlavny problem spociva v inom "burani" masa uz na bitunkoch...Treba sa obtait o vedomosti a skusenosti bud na anglosaske krajiny, alebo na Ameriku...Literatury je dost a aj "guglovat" sa da..-:)
radox1
robil som steak uz z rôznych druhov mäsa,ale z krku by som sa neodvazil.mozno keby niekde mesiac zrelo,no u nas je to vseobecne problem,rozporcovat,a sup na pult.z takeho mäsa nespravim poriadny steak ani z castí,ktore su na to urcene,nieto este z krku,ale ak u teba to preslo,ok.
kukulienka71
Na výzor veľmi pekné. Presne tak, z krku by som skúsila, len keby bol poriadne odležaný. Škoda, že sa nedá ochutnať.
2010
Ako experiment , why not, ale nakupit a servirovat hostom by som si netrufal radsej doplatim par eciek na steakove maso.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia