Bravčové rolky plnené špenátom a zapekané zemiaky
Foto: olinecka
Kto neskúsil špenát, môže ľutovať!!!!
príprava
tepelná úprava
Suroviny
750 g (7 - 8 plátkov) |
|
250 g |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
2 PL |
|
5 strúčikov |
|
podľa potreby |
|
1 stredný ks |
|
podľa potreby |
|
na zahustenie omáčky |
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme osušíme a nakrájame na plátky, ktoré naklepeme na pracovnej doske.
-
2
Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno, špenát umyjeme a necháme odkvapkať. Maslo rozpustíme pridáme posekaný nadrobno cesnak trocha speníme na masle a pridáme špenát , trocha osolíme. Premiešame a necháme vychladnúť. Plátky mäsa osolíme, okoreníme a do stredu dáme pripravený špenát. Zrolujeme a spevnime špáradlom alebo niťou. Urobime rolky.
-
3
Na panvicu dáme olej a speníme ciibuľu nakrájanú nadrobno do sklovita pridáme červenú papriku a mäso opečieme z oboch strán podlejeme vývarom alebo vodou. Dusíme asi 45 - 50 minút. Potom mäso vyberieme a dáme na teplé miesto. Výpek zahustíme múkou necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame s ryžou alebo zemiakmi. Dobrú chuť.....
ty vieš len písať, čítať nie? bod č.2
ty mozes
@Aftaga ,@Mata3636 , dievčatá ďakujem!!!!!!
Krásny dník!!!