Hovädzie hocičo so zemiakovo-mrkvovým pyré fotorecept
Foto: tutikompoty
Sám neviem ako toto nazvať :) Skrátka som dal dokopy suroviny, ktoré mi veľmi chutia s kašou (dostal som super tip) a vzniklo toto. Zobraziť celý popisSám neviem ako toto nazvať :) Skrátka som dal dokopy suroviny, ktoré mi veľmi chutia s kašou (dostal som super tip) a vzniklo toto. Mäsko bola hovädzia kližka (močing) od lokálneho dodávateľa :) farma Fénix
príprava
tepelná úprava
Suroviny
700 g |
|
3 stredne veľké ks |
|
3 stredne veľké ks |
|
120 ml |
|
1 konzerva |
|
1 konzerva |
|
2 stredne veľké ks |
|
2 strúčiky |
|
1 čl |
|
1 PL |
|
3 ks |
|
0,3 dcl |
|
0,7 l |
|
Zemiaková kaša: | |
10 stredne veľkých ks |
|
4 stredne veľké ks |
|
120 g (zmäknuté) |
|
120 g |
|
50 g |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Surovín je síce dosť, ale cena celého jedla nie je enormne vysoká a výsledný efekt príjemne prekvapí :)
-
2
Na masle si speníme nahrubšie nakrájanú cibuľku, ktorú osolíme. Pridáme do stredu horčičné semienka a chvíľu popražíme. Pridáme lyžicu bieleho cukru a spravíme si karamel. Pozor aby to nezhorelo, miešame.
-
3
Na cibuľu si dáme hovadcie mäsko nakrájané na kúsky (cca 2 x 2 cm). Necháme mäsko zatiahnuť, podlejeme vínom a necháme dusiť cca 5 minút. Následne pridáme bobkové listy.
-
4
S bobkovým listom mäsko dusíme cca 10 - 15 minút. Následne pridáme nákrajaný petržlen, mrkvu, obe konzervy paradajok a pridáme hovädzí vývar (mal som len z bujónu :/).
-
5
Celé "hocičo" dusíme/varíme v hrnci presne toľko čo je dole na hodinách :) Po tej dobe bolo už mäsko urobené a mäkké.
-
6
Zemiakovú kašu si spravíme jednoducho. Do osolenej vody dáme variť zemiaky a mrkvu (cca 15 - 20 minút od vretia). Zatiaľ si spravíme slaninku, ktorú si opražíme na panvici bez oleja. Pokrájame ju na menšie a pridáme ju k uvareným zemiakom a mrkve spolu s pusteným maslom, soľou a bylinkami. Zmixujeme tyčovým mixérom, alebo už ako robíte kašu, a na koniec si pridáme pol kelímka kyslej smotany a vmiešame to do kaše. Hotovo a môžeme servírovať :)
Diskusia k receptu