Bravčová panenka plnená hubami fotorecept

afataga - fotkaafataga, 5. februára 2017
Bravčová panenka plnená hubami (fotorecept)
Foto: afataga

Náš dnešný obed.

2
porcie
25 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

340 g
2 KL
podľa chuti
1 PL
2 hrste menšie
podľa chuti
1 KL
štipka
štipka
1 KL
150 ml
2 KL
štipka
1 KL




Postup

  1. 1

    Panenku som odblanila a narezala do špirály na plát, ten som trošku potrela olejom a okorenila. Nechala som na linke cca 40 min.

    Bravčová panenka plnená hubami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Sušené huby som v rukách pomrvila, zaliala trochou vody a varila 15 min. Použila som suchohríby a lievik trubkovitý. Nechala som vyvariť všetku vodu, pridala soľ, tymian, rascu a chilli, premiešala, odstavila a pridala kúsok masla. Plnku som dala von ochladiť.

    Bravčová panenka plnená hubami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dala som vyhriať rúru na 180 °C. Plát panenky osolila z oboch strán a potrela hubovou plnkou, zavinula a zviazala špagátom. Na panvicu som dala trochu masti a panenku som opekala z každej strany dokopy asi 5 min. Časť plnky sa mi vybrala pozrieť do panvice.

    Bravčová panenka plnená hubami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Panenku som preložila do jenskej misy a dala do rúry na 15 min. Dala som variť aj zemiaky. Do panvice som naliala víno, pozor prská a dymí, nechala trochu zredukovať, pridala som brusnicový rôsol a chilli. Chilli ozaj len štipku, aby som zachovala hubovú chuť.

    Bravčová panenka plnená hubami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po vyredukovaní všetkého vína som odstavila a pridala kúsok masla. Uznávam, že tá redukcia mi nevyšla podľa mojej predstavy, lebo tam boli zvyšky húb, čize mala hrčky a zhustla viac, ako som chcela, dalo sa ešte nariediť vínom, ale už nebolo kedy :-), ale chuťovo bola výborná.
    Príloha: pučené zemiaky s maslom, vňaťou a opraženou cibuľou.

    Bravčová panenka plnená hubami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

katka78
Chutne si navarila, neodmietla by som, keby mi takýto tanier pristál na stole. Ja som pri poslednej panenke podlievanej vínom skoro podpálila kuchyňu. Prskalo riadne, ako aj u teba vidno na foto, akurát ja varím na plyne, nie elektrike, tak si vieš domyslieť :-) Trošku mi pri tvojom recepte chýba jedna vec - nejaká fotečka susedov, alebo ich domova, však vieš :-) Ale nie je to "must" ako hovorievala moja šéfka.
afataga
som rada, ze sa vam moje jedlo paci
@katka to si aj treba vediet zariadit asi akoze ja varim a ty upratujes :-)
@katka 78 a @terinka55 , mate pravdu, zabudla som, tak dodatocne specialne pre vas dve: datel, co sa chodi krmit na loj, ale neviem, ako sa vola, ak niekto vie, budem rada


haji
Plněná panenka hubami je fajnový oběd! U nás se tvůj návštěvník jmenuje strakapoud. Krásný pták v přírodě. Na zateplené fasádě domu nezvaný podvratný živel. Ten náš už má od loňského podzimu partnerku, všichni se těšíme na jaro.
terinka55
No teda, milá @Afataga (5.2.2017 19:51)
veruže sa teším, krásavec to je preveľký, ďakujem pekne :-)
afataga
dakujem za mile slova a @redakcii a @radost za identifiakciu
@haji asi aj ten nas ma frajerku, je mensia a nema cervene brusko, je to tak spravne? Inak tohto tu vidime prvu zimu, na jesen sa nam tu pasli daltle zelene aj 4 ks naraz - vid foto
@stanci11 aka bola vecera?


haji
@Afataga (6.2.2017 16:20)
Jsi mě dostala, milá Afi, bo já těm našim vidím ze země do 4. patra tak akorát siluetu a velikost. haha Když jsem trochu pohrabala na netu, našla jsem tento text:  www.bluenet.cz/blogs/oprirode/prispevek/32-Strakapoud-...
kde se rozdíl mezi pohlavím nachází na hlavě a ne na podvozku, ten by měli mít oba stejný, tedy z části červený. Jen když nevisí dolů hlavou, bříško pořádně nevidíš, peříčka má uskládané. Takže je to pořádná dáma, zachovává si dekórum!
Žluna zelená - tedy tvůj zelený datel, se také pozná podle hlavy, holka má černou čárku kolem oka, kluk červenou:  prima-receptar.cz/zluna-zelena/...
Ty tvoji dva /staří/ se nejspíš někde toulají. Mladé už neuvidíš, půjdou si hledat své místo.
Docela ti závidím to pestrobarevné ptactvo, je to nádherná podívaná. Hned bych se u vás zabydlela také. Jenže mně by lojová gula nestačila.
afataga
@Haji (6.2.2017 17:31)

dakujem za linky, ten zeleny ma u nas na ruziach ustlane, tu je mravenisko kazdeho pol metra :-), ale take podzemne, tak preto sa im tu tak pozdava, budem rada, ak sa tu niekde zabyvaju a zostanu tu a teba by som ponukla niecim lepsim, tak sa stav, ked budes mat cestu, ten loj uz aj tak bude zozraty :-)
1x haji
dormella
@Kukulienka71 (7.2.2017 09:47)
Pokud maso nebylo koupene u pokoutneho reznika nekde u silnice, tedy nekontrolovane, coz v pripade Afataga mi pripada nevpravdepodobne, nevidim problem, proc ne?
Tusim, ze staci , aby maso panenky (v jejim centru) dosahlo teploty 65°C behem alespon jedne minuty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia