Ravioly so šalviou

podravka - fotkapodravka, 6. februára 2017
Ravioly so šalviou
Foto: podravka

Komerčný recept
Keď do hlavného jedla, ravioly so šalviou, pridáte med a paradajky, je zaručené, že váš obed bude mať u vašich hostí veľký úspech.

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

300 g
3 ks
1/2 lyžičky
Plnka:
60 ml
200 g
niekoľko lístkov
4 strúčiky
200 g
štipka
50 g
Omáčka:
400 g
1 lyžica
10 g
2 lyžičky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku zmiešame s vajíčkami a soľou a vymiešame cesto. Necháme odležať približne 10 minút.

  2. 2

    Mangold krátko oblanšírujeme v horúcej osolenej vode, potom ho vyberieme, necháme vychladnúť a scediť.

  3. 3

    V panvici zohrejeme olivový olej, pridáme pretlačený cesnak a lístky šalvie, krátko opečieme a zložíme z ohňa.

  4. 4

    Do misky si dáme oblanšírovaný mangold, scedený čerstvý syr, nastrúhaný parmezán, muškátový oriešok, čierne korenie a olej s cesnakom a šalviou. Dobre to všetko rozmixujeme pomocou ponorného mixéra, aby nám vznikla hustá zmes.

  5. 5

    Odležané cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť vyvaľkáme na tenko približne do veľkosti 25x25 cm a nakrájame na štvorčeky veľkosti 5x5 cm.

  6. 6

    Do stredu štvorčekov jednej celej časti dáme lyžičkou trošku pripravenej plnky a prikryjeme ich štvorčekami druhej časti. Okraje je potrebné poriadne pritlačiť, aby sa plnka nedostala von. Potom hotové ravioly uvaríme v osolenej vode.

  7. 7

    Vo väčšej panvici si zohrejeme olej, pridáme uvarené ravioly, krátko ich opečieme z oboch strán a necháme v teple.

  8. 8

    Do tej istej panvice dáme krájané paradajky Podravka, ochucovadlo Stredomorie, čierne korenie a varíme na miernom ohni, dokým omáčka nezhustne. Nakoniec pridáme med, zamiešame a zložíme z ohňa.

  9. 9

    Ravioly podávame preliate paradajkovou omáčkou a posypané nastrúhaným parmezánom.

Diskusia k receptu