Foto: podravka
Komerčný recept<br />Keď do hlavného jedla, ravioly so šalviou, pridáte med a paradajky, je zaručené, že váš obed bude mať u vašich hostí veľký Zobraziť celý popisKomerčný recept<br />Keď do hlavného jedla, ravioly so šalviou, pridáte med a paradajky, je zaručené, že váš obed bude mať u vašich hostí veľký úspech.
porcie
príprava
Suroviny
300 g |
|
3 ks |
|
1/2 lyžičky |
|
Plnka: | |
60 ml |
|
200 g |
|
niekoľko lístkov |
|
4 strúčiky |
|
200 g |
|
štipka |
|
50 g |
|
|
|
Omáčka: | |
400 g |
|
1 lyžica |
|
10 g |
|
2 lyžičky |
|
|
Postup
-
1
Múku zmiešame s vajíčkami a soľou a vymiešame cesto. Necháme odležať približne 10 minút.
- 2
Mangold krátko oblanšírujeme v horúcej osolenej vode, potom ho vyberieme, necháme vychladnúť a scediť.
- 3
V panvici zohrejeme olivový olej, pridáme pretlačený cesnak a lístky šalvie, krátko opečieme a zložíme z ohňa.
- 4
Do misky si dáme oblanšírovaný mangold, scedený čerstvý syr, nastrúhaný parmezán, muškátový oriešok, čierne korenie a olej s cesnakom a šalviou. Dobre to všetko rozmixujeme pomocou ponorného mixéra, aby nám vznikla hustá zmes.
- 5
Odležané cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť vyvaľkáme na tenko približne do veľkosti 25x25 cm a nakrájame na štvorčeky veľkosti 5x5 cm.
- 6
Do stredu štvorčekov jednej celej časti dáme lyžičkou trošku pripravenej plnky a prikryjeme ich štvorčekami druhej časti. Okraje je potrebné poriadne pritlačiť, aby sa plnka nedostala von. Potom hotové ravioly uvaríme v osolenej vode.
- 7
Vo väčšej panvici si zohrejeme olej, pridáme uvarené ravioly, krátko ich opečieme z oboch strán a necháme v teple.
- 8
Do tej istej panvice dáme krájané paradajky, vegetu - Stredomorie, čierne korenie a varíme na miernom ohni, dokým omáčka nezhustne. Nakoniec pridáme med, zamiešame a zložíme z ohňa.
- 9
Ravioly podávame preliate paradajkovou omáčkou a posypané nastrúhaným parmezánom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu