Šťavnaté mäkké zemiaky

podravka - fotkapodravka, 3. februára 2017
Šťavnaté mäkké zemiaky
Foto: podravka

Komerčný recept
Na pečené zemiakové plátky dajte chren zmiešaný s kyslou smotanou, posypte mladou cibuľkou a vychutnávajte si osobitú chuť zemiakov poliatych jablčným octom.

60 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

5 - 6 ks
1 lyžica
20 g
2 lyžice
1 celá hlávka
1 - 2 lyžice
2 lyžice
1 - 2 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, celé ich uvaríme približne 12 minút vo vriacej vode a scedíme.

  2. 2

    Rozpustíme maslo, zmiešame ho s olivovým olejom a celú túto zmes vylejeme do plechu na pečenie alebo zapekacej misky. Pridáme uvarené zemiaky, posypeme Podravka ochucovadlom Stredomorie a jemne premiešame.

  3. 3

    Celú hlávku cesnaku stlačíme rukou a vložíme ju do misky/plechu so zemiakmi.

  4. 4

    Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C približne 45 minút.

  5. 5

    Zemiaky polejeme jablčným octom a vrátime do rúry na 1-2 minúty, aby dostali špecifickú chuť.

  6. 6

    Potom vyberieme zemiaky z rúry. Každý jeden zemiak jemne stlačíme vidličkou alebo ploskou naberačkou, aby dostali ploský tvar. Vrátime do rúry a ešte chvíľku zapečieme.

  7. 7

    Na každý upečený zemiak dáme lyžičku chrenu zmiešanú s kyslou smotanou, posypeme mladou cibuľkou a podávame. Takto pripravené zemiaky môžete podávať spolu so sezónnym šalátom ako samostatné vegetariánske jedlo.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: