Hlivová polievka s pórom

kaatka - fotkakaatka, 4. februára 2017
Hlivová polievka s pórom
Foto: kaatka

Túto polievku sme dnes zostavili len tak podľa chute a surovín, ktoré musíme jesť kvôli imunite. Sme veľmi prekvapení, chutí úžasne...

6-8
porcií
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

na orestovanie
1 ks
250 g
2 strúčiky
1 veľký
100 g
1 menšia čl
podľa chuti
podľa chuti
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Koreň z lotosu myslím nemení chuť polievky, ja ho dávam kvôli očiste.

  2. 2

    Polievočky som urobila tak necelé 3 L. Na olivovom oleji som osmažila na drobno nakrájaný pór o 2 minutky nadrobno najrájanú hlivu.

  3. 3

    Keď vidíme že je obsah hrnca jemne osmažený, pretlačime dva strúčiky cesnaku, premiešame kým sa neuvolní vôňa. Zalejem horúcou vodou s bujónom, pridáme korenie, kurkumu, osolíme a tiež pridíme nakrájaný zemiak

  4. 4

    Varíme do zmeknutia zemiaku Dobrú chuť ♥

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia