Bravčové mäso pod kopcom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 5. februára 2017

Tento recept patrí do babičkinej krabičky.V recepte som použila suroviny bežne dostupné a preto sme to volali klenot našej babičky.

4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
na 200/180 °C

Suroviny

8 ks
100 g
3 ks
2
6 ks
2 PL
podľa chuti
300 ml
2 PL
 (alebo petr. vňať)
1 PL




Postup

  1. 1

    Najprv sa začína krájanie. Všetky suroviny je potrebné nakrájať. Papriku aj paradajky na drobné kocky. Začala som slaninou a cibuľou.

    Bravčové mäso pod kopcom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom som nakrájala papriku aj paradajky. Rozmarín som iba stiahla zo stonky. Môžete použiť petržlenovú vňať alebo zelerovú.

    Bravčové mäso pod kopcom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bravčovú krkovičku som nakrájala na tenké plátky. K tomuto jedlu potrebujete toľko kusov mäsa, pre koľko osôb jedlo pripravujete x2. Takže ja som použila 8 plátkov.

    Bravčové mäso pod kopcom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso som naklepala na tenko, potrela som ho horčicou, osolila, okorenila.

    Bravčové mäso pod kopcom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäso som obalila v múke.

    Bravčové mäso pod kopcom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvicu som dala opiecť slaninu. Keď slanina pustí tuk, časť tuku som vyliala na pripravený plech, na ktorom budem kôpky piecť, časť si odložím pod cibuľu. Opečenú slaninu si odložím bokom, budem ju potrebovať do zálievky.

    Bravčové mäso pod kopcom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do výpeku zo slaniny som ukladala plátky obaleného mäsa a z oboch strán som ich opiekla.

    Bravčové mäso pod kopcom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Opečené mäso som odložila na tanier.

    Bravčové mäso pod kopcom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zbytok výpeku a jednu lyžicu masti som nechala roztopiť, pridala som cibuľu, ktorú som opiekla do zlatova.

    Bravčové mäso pod kopcom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    V šľahačke som rozmiešala múku.

    Bravčové mäso pod kopcom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Ešte k horúcej cibuli som pridala šľahačku zmiešanú s múkou. Zálievku mám na sporáku na slabom plameni. Pridala som k nej odloženú opečenú slaninu.

    Bravčové mäso pod kopcom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Napokon som pridala aj nakrájanú papriku s paradajkami, osolila, okorenila a už iba chvíľku nechala prejsť varom.

    Bravčové mäso pod kopcom (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Teraz začnem stavať kopčeky. Na výpek zo slaniny ukladám dookola nakrájané zemiaky. Zemiaky som uvarila v šupke. Rozdeliíla som si to tak, že 4 zemiaky som nakrájala na plátky a 4 zemiaky som si odložila na strúhanie.

    Bravčové mäso pod kopcom (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Zemiakové kolieska som zakryla prvým plátkom opečenej krkovičky.

    Bravčové mäso pod kopcom (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Na mäso som uložila zeleninovú hmotu.

    Bravčové mäso pod kopcom (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Na zeleninovú kôpku som položila ďalší plát opečenej krkovičky a na ňu som nastrúhala zbytok zemiakov. Na zemiaky som uložila zbytok zeleninového nálevu.

    Bravčové mäso pod kopcom (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Trúbu som nechala vyhriať na 200 st. Pripravené kopčeky som vložila do trúby a po 10 min. som znížila teplotu na 180 st. a piekli sa 45 min. Upečené som nechala 15 min. postáť.

    Bravčové mäso pod kopcom (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    Uložila na taniere. Zostala mi zelenina, urobila som z nej šalát. Prajem vám dobrú chuť. Naše babičky mali viac času a tak sa venovali aj zložitejším jedlám. Toto je veľmi chutné jedlo.

    Bravčové mäso pod kopcom (fotorecept) - obrázok 18

Diskusia k receptu

haji
Zajímavý receptík, určo výborný, vůně se táhne až k nám! Fotogenické a sympatické kopce, tvoja milovaná babka byla fajnšmekr, máš být po kom, milá Izi!!
chica114
Fíííha tak toto by som veľmi rada ochutnala, vyzerá to báječne a určite to aj tak chutí :-) 5*
sovka62
Trochu prácne, ale to už dobré veci bývajú. V každom prípade 5 hviezdičiek a ukladám, kým sa nezíde dosť ľudí, aby som mohla naplniť pekáč.
torticka
Dobré papanie. Mne sa paci aj obrazok cislo 1, este chlieb k tomu, a zbohom moj zlcnik.
mesiar50
Jedlo vyzerá prvotriedne.
Moja veľká poklona zlatko Belka.
♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆
denyany
Zaujímavé jedlo, trocha tajomne vyzerajúce...Ale chuť je iste výborná.
sracz
... aj toto Tvoje veľdielo, milá @izabella929 vonia dokonalou domácnosťou! Rád by som, s Tvojim dovolením, prisadol a taktne si u Vás zamaškrtil!
patroveckypitrs
Vyzerá to veru moc dobré. Dal by som si hneď dva kopčeky, to do jednej aj druhej nohy. Takéto maškrtenie mám moc rád. 5* a k.k.
siisa
Veľmi zaujímavo si to vymyslela milá Izi, určite chutné jedlo :)
rela
Veľký "kopčisko" dobroty za 5*
izabella929
@olinecka ,bolo to skutočne výborné..@siisa , spojenie mäsa, zemiakov a zeleniny veru nemá chybu.-)@monty469 , teším sa, že sa ti páči moje jedlo.-)@rela , presne tak, ono to ani nebolo moc sýte, lebo bolo prekladané zeleninou a zemiakmi..Veľmi pekne vám všetkým ďakujem za milé komentáre.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia