Teľacie plátky na hubách fotorecept

stanci11 - fotkastanci11, 5. februára 2017
Teľacie plátky na hubách (fotorecept)
Foto: stanci11

Zase som trošku zablúdila do talianskej kuchyne...už mám tej zimy dosť, tak aspoň v kuchyni si robím juh :D Recept je odkukaný od Emanuela Zobraziť celý popisZase som trošku zablúdila do talianskej kuchyne...už mám tej zimy dosť, tak aspoň v kuchyni si robím juh :D Recept je odkukaný od Emanuela Ridi a origoš názov je "Scaloppini di vitello con funghi"... už mám za sebou dva behy, prvý bol s hlivou, lebo som nemala huby, druhý s mrazenými hubami...prvý pokus bol výborný, druhý fantastický...veru, lesné huby tomu dajú iné grády ;) inak je to rýchlovečka, na večeru ako stvorená. Cena teľaciny je už vec iná,,,ale ta raz za čas sa to dá zvládnuť :)

2
porcie
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
150 - 200 g
2 strúčiky
80 ml




Postup

  1. 1

    Ako prvé som si nachystala mäso, nakrájala a cez fóliu vyklepala na cca 4 mm plátky. Podľa Ridiho by mali byť ešte tenšie, ale ja mám zase rada, keď to mäsko má akúsi hrúbku ;) Naklepané plátky som okorenila mletým čiernym korením a zľahka poťapkala hladkou múkou.

    Teľacie plátky na hubách (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ som si vedľa v panvici rozohriala olej a hodila doň dlaňou rozpučené dva strúčiky cesnaku...a nechala som rozvoňať..

    Teľacie plátky na hubách (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom som prihodila mrazené huby, ktoré okamžite pustili šťavu...keď sa trošku zredukovala priliala som biele víno a tiež nechala vyredukovať...

    Teľacie plátky na hubách (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Huby som dusila pár minút s tým že som ich málinko podliala vývarom a osolila (keď som robila ten pokus s hlivou tak som ju musela dusiť dlhšie a aj viac podlievať, lebo logicky nepustí toľko vody ako tie zmrazené hríby). Na záver som vmiešala kúsoček masla obalený v hladke múke (zľahka) aby vznikla trošku omáčka (toto sa dá pokojne vynechať, záleží ako sa vám bude omáčka pozdávať)

    Teľacie plátky na hubách (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A po odstavení som vmiešala ešte nasekanú petržlenovú vňať.

    Teľacie plátky na hubách (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na druhej panvici som si rozohriala olej a opiekla plátky teľacieho, dosť sprudka, a presne 2 minúty z každej strany.

    Teľacie plátky na hubách (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    K takto pripraveným plátkom som prehodila hubovú omáčku, podliala ešte troškou vývaru a nechala spoločne podusiť cca 5-7 minútiek. Asi v polovici doby som plátky pretočila.

    Teľacie plátky na hubách (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A odstaviť a podávať... ja klasicky bez prílohy, resp. zeleninka v miske, a mne to už ani nechýba ;) ale inak nejaké pyré by k tomu mohlo pasovať si myslím. Takže, ak natrafíte na pekné teľacie, naozaj vrelo odporúčam!

  9. 9

    Inak prikladám foto z oboch pokusov - hlivový aj hubový ;)

    Teľacie plátky na hubách (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

haji
O tomto receptu se mi bude zdát, i s čichovými efekty! Krásná práce, jsi šikulka!! Krásný večer, milá @Stanci11 a díky za fajnový receptík s ještě fajnovějšími surovinami!
denyany
Dala by som si z oboch verzií. Lesné huby doprajú chuť a vôňu priam božskú, ale keď nie sú, aj hliva ujde....:-)
katka78
Veľmi pekný recept, doslova až voňavý cez tie fotky!
afataga
co povedat? parada, ten hubovy pokus nema pokus, hlivovy nie je moc fotogenicky :-), inac pochvala, ze rozlisujes huby nie ako mnohi, co vsetky huby volaju hriby, mne by sa k tomu pytala ryza
stanci11
@Afataga diky moc :D hlive odkážem že musí natrénovať pózovanie ...ja to raz neviem pekne nastylovať ten tanier, ale možno sa časom naučím :D

@Monty469 ďakujem taktiež za pochvalu :)
rein
@Stanci11 (7.2.2017 08:08)

Nahodou to máš pekné a určite aj chutné. Huby ja môžem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia