Tento recept som vymyslela, pretože ma baví variť a experimentovať :) no radšej mám pečenie, ale nejdem odbočovať od témy. Je to fajn na prípravu, Zobraziť celý popisTento recept som vymyslela, pretože ma baví variť a experimentovať :) no radšej mám pečenie, ale nejdem odbočovať od témy. Je to fajn na prípravu, no najvačšia výhoda je, že je to obed (večera) a vydrží viac dní.
porcií
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Zemiaky uvarené do polomäkka si nakrájame na tenšie plátky. Kuracie prsia si nakrájame na kocky. Na panvicu si dáme kokosový olej, pridáme nakrájanú cibuľu a usmažíme ju do červena, potom k nej pridáme mäso a dusíme.
- 2
Menší plech si vymastíme kokosový olejom a dáme do neho zemiaky, mleté čierne korenie, bazalku, soľ a dobre premiešame. Potom pridáme , udusené mäso, kukuricu a nakrájané rajčiny všetko spolu premiešame.
- 3
Mlieko a vajcia spolu vymiešame a zalejeme nimi zemiaky. Dáme do vyhriatej rúry na cca 250 stupňov Celzia a pečieme cca 50 min. Počas pečenia, zemiaky kontrolujeme, ked budú zemiaky mäkké a polejeme ich polovicou smotany. Ku koncu pečenia zemiaky polejeme zvyšným množstvom smotany a posypeme nastrúhaným syrom. Zemiačiky sú šťavnaté a hlavne chutné. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Toto jedlo som pripravovala na intraku a robili sme to v rure(dvojplatnička spojena s rúrou...) ,ktorá už ma čosi za sebou .... čiže som to musela piect dlhšie... ale dobu ,ktoru som pisala v recpte je len otrientačná,veď predsa každý ma doma ine vybavenie kuchybske ... čiže dobu pečenia a dusenia si sleduje už každý sám je to na ňom