(Ne)americké zemiaky s kuracím mäsom

kikussve - bez fotkykikussve, 6. februára 2017

Tento recept som vymyslela, pretože ma baví variť a experimentovať :) no radšej mám pečenie, ale nejdem odbočovať od témy. Je to fajn na prípravu, Zobraziť celý popisTento recept som vymyslela, pretože ma baví variť a experimentovať :) no radšej mám pečenie, ale nejdem odbočovať od témy. Je to fajn na prípravu, no najvačšia výhoda je, že je to obed (večera) a vydrží viac dní.

6
porcií
50 minút
príprava
60 minút
na 250 °C

Suroviny

3 ks
8 ks
1 ks
150 ml
10 ks
200 dkg
100 g
5 ks
120 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvarené do polomäkka si nakrájame na tenšie plátky. Kuracie prsia si nakrájame na kocky. Na panvicu si dáme kokosový olej, pridáme nakrájanú cibuľu a usmažíme ju do červena, potom k nej pridáme mäso a dusíme.

  2. 2

    Menší plech si vymastíme kokosový olejom a dáme do neho zemiaky, mleté čierne korenie, bazalku, soľ a dobre premiešame. Potom pridáme , udusené mäso, kukuricu a nakrájané rajčiny všetko spolu premiešame.

  3. 3

    Mlieko a vajcia spolu vymiešame a zalejeme nimi zemiaky. Dáme do vyhriatej rúry na cca 250 stupňov Celzia a pečieme cca 50 min. Počas pečenia, zemiaky kontrolujeme, ked budú zemiaky mäkké a polejeme ich polovicou smotany. Ku koncu pečenia zemiaky polejeme zvyšným množstvom smotany a posypeme nastrúhaným syrom. Zemiačiky sú šťavnaté a hlavne chutné. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

kikussve
@Malusa (6.2.2017 13:03)
Toto jedlo som pripravovala na intraku a robili sme to v rure(dvojplatnička spojena s rúrou...) ,ktorá už ma čosi za sebou .... čiže som to musela piect dlhšie... ale dobu ,ktoru som pisala v recpte je len otrientačná,veď predsa každý ma doma ine vybavenie kuchybske ... čiže dobu pečenia a dusenia si sleduje už každý sám je to na ňom
miros605
Ak si to robila ako stredoškoláčka, ktorá sa iba začína zoznamovať s varením, potom O.K.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia