Rolky zo sviečkovice s Ajvarom

podravka - fotkapodravka, 2. februára 2017
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Foto: podravka

Komerčný recept<br /> Do skvelého mäsa zrolujte syr, šunku a vašu obľúbenú salámu a vychutnávajte si pikantnú zmes vytvorenú z tých najlepších potravín.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

1,2 kg
4 lyžice
150 g tenkých plátkov
150 g tenkých koliesok
100 g tenkých plátkov
1 lyžica
 (na potretie grilu/panvice)




Postup

  1. 1

    Sviečkovicu očistíme, umyjeme a osušíme papierovou utierkou.

  2. 2

    Ostrým nožom narežeme sviečkovicu tak, aby sme dostali jeden veľký plátok. Posypeme vegetou, zľahka okoreníme a poriadne votrieme do mäsa. Potrieme Ajvarom a poukladáme najprv vrstvu plátkov šunky, potom salámy a nakoniec syra.

  3. 3

    Mäso opatrne zrolujeme do rolády a poriadne upevníme kuchynskou niťou.

  4. 4

    Po každých 2,5 - 3 cm pichneme do rolády špajdľu na to, aby ste spevnili roládu. Niť dáme preč a roládu nakrájame pomedzi zapichnuté špajdle tak, aby sme dostali rolky.

  5. 5

    Takto pripravené rolky opečieme na dobre zahriatom grile alebo grilovacej panvici. Grilujeme ich dovtedy, kým nedostanú peknú zlatistú farbu.

  6. 6

    Podávame teplé s prílohou podľa vášho výberu a chuti. Odporúčame kuskus so zeleninou.

Diskusia k receptu

haji
Krásná práce! Dobré suroviny, nesmírně "fikaný" postup, s tímto receptem se dá pracovat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia