Foto: podravka
Komerčný recept<br /> Do skvelého mäsa zrolujte syr, šunku a vašu obľúbenú salámu a vychutnávajte si pikantnú zmes vytvorenú z tých najlepších potravín.
porcie
príprava
Suroviny
1,2 kg |
|
4 lyžice |
|
150 g tenkých plátkov |
|
150 g tenkých koliesok |
|
100 g tenkých plátkov |
|
1 lyžica |
|
|
|
(na potretie grilu/panvice) |
|
Postup
-
1
Sviečkovicu očistíme, umyjeme a osušíme papierovou utierkou.
- 2
Ostrým nožom narežeme sviečkovicu tak, aby sme dostali jeden veľký plátok. Posypeme vegetou, zľahka okoreníme a poriadne votrieme do mäsa. Potrieme Ajvarom a poukladáme najprv vrstvu plátkov šunky, potom salámy a nakoniec syra.
- 3
Mäso opatrne zrolujeme do rolády a poriadne upevníme kuchynskou niťou.
- 4
Po každých 2,5 - 3 cm pichneme do rolády špajdľu na to, aby ste spevnili roládu. Niť dáme preč a roládu nakrájame pomedzi zapichnuté špajdle tak, aby sme dostali rolky.
- 5
Takto pripravené rolky opečieme na dobre zahriatom grile alebo grilovacej panvici. Grilujeme ich dovtedy, kým nedostanú peknú zlatistú farbu.
- 6
Podávame teplé s prílohou podľa vášho výberu a chuti. Odporúčame kuskus so zeleninou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu