Hrušková polievka so syrovými guľkami
Hrušky rozpolíme, ošúpeme, odstránime jadrovník a nakrájame na malé kocky. Do kastróla dáme vodu,...
Bravčové ragú s rajčinovo-paprikovou omáčkou
Zeleninovú omáčku by ste mali mať vždy po ruke, či už pripravujete mäsitý obed alebo lečo...
Chrbát z jeleňa s hruškovým čatní
Tekvicové pyré: Tekvicu na pyré očistíme, nakrájame na kocky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a...
Kačacie prsia s terinou a baby hruškou
Kačacie prsia očistíme, nasolíme údenou soľou, pridáme tymian a čierne korenie a dáme do vyhriatej...
Hubárska sezóna pomaly končí, tak dajme jeden recept na rozlúčku: Hubová polievka
Je to polievka na spôsob držkovej, lebo nakrájaná jelenka aj držky svojím vzhľadom pripomína.
Podlesník
U nás podlesník, niekde zemiaková baba, haruľa a tak ďalej. Ja som piekla na...
Hovädzie rebro v slivkovej omáčke
V širokom kastróle na rozpálenom oleji pražíme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme nakrájanú cibuľu, ...
Cestoviny s kuracím mäsom a baby špenátom v smotanovej omáčke
Špenát si umyjeme a osušíme. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, posypeme soľou a mletým...
„Nezdravá“ tekvicová polievka
Myslim, ze rovnakych receptov je tu asi viac len na pagace. Na tekvicovu je tu...
Pstruh s jablkovým sorbetom
Očistené, vykostené a osušené filety marinujeme v zmesi cukru, soli a nastrúhanej citrónovej kôry 15...
Papriky plnené rizotom
Ak chcete prekvapiť svojich hostí, pripravte im papriky plnené rizotom. Pre ešte lepšiu vôňu a...
Ázijské kuracie krídelká
Olej, rybaciu omáčku, sójovú omáčku a thajské karí zmiešame na marinádu. Kuracie krídelká rovnomerne...
Rýchle lasagne
Potešte všetkých fanúšikov tohto jedla chutným a voňavým tanierom lasagní pripravených za pol hodinu.
Hovädzie kocky v hlávkovej kapuste
Jednoduché jedlo z hovädzieho mäsa dusené v hlávkovej kapuste.
Jesenný šalát s jablkom a jablkovým octom
Slivky, hrušky, jablká... nielen stromy, ale aj stoly nech sa na jeseň prehýbajú...
Bravčová panenka s omáčkou z podpňovky
Huby rastú ako divé, tak som teraz použila podpňovku obyčajnú, nazývanú tiež václavka, alebo...
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou
Chrumkavé kačacie prsia v kruste z čierneho a bieleho sezamu a najemno nakrájanej petržlenovej vňate, sú...
Pečené Buffalo kuracie krídelká
Nedávno sme pripravili veganskú verziu kuracích krídeliek z Buffala. Tentokrát prichádzame so skutočnými populárnymi Buffalo kuracími...
Gyros šalát
Ochuťte si gyros šalát Podravkou na kebab a gyros a za chvíľku máte na stole chutné a...
Karí kokosová ryža s krevetami
Ošúpeme cesnak a na jemno ho nakrájame. Uhorku narežeme na tenké plátky.
Cviklové rizoto
Jednoduchý jesenný či zimný recept. Môže sa zdať, že je v ňom samá cvikla a...
Jablkovo-marhuľová žemľovka
Túto dobrotu máme radi, vhodné pre deti, ale aj dospelých, ktorí majú radi sladký...
Hovädzie na lesných hubách v tlakovom hrnci
Predchádzajúci večer som si mäso odblanila, nakrájala a premiešala s olejom. Takto som ho nechala...
Hovädzie mäsové a batatové lode so syrom a slaninkou
Máš chuť na mäso? Vyskúšaj batáty plnené hovädzím mäsom a syrom alebo bryndzou a slaninkou. Geniálna...
Rezne na cesnaku
Recept som našla na webe a zaujal ma jednoduchosťou. Tak som si povedala že za pokus...
Pirohy s dubákovou plnkou
Pirohy: Pripravíme cesto z múky, vajec a oleja, necháme chvíľku odstáť, potom vyvaľkáme na tenké pláty....
Umučená panenka
Tento recept mám od mojej známej z Čiech, robila som ho už niekoľko krát, ale...
Tvarohové knedličky s višňami
Tvarohové knedličky: Tvaroh, krupicu, hladkú múku, žĺtky, cukor a vyšľahané bielky zmiešame, z hmoty...
Pomaly varený bravčový bok s paprikou
Bravčový bok si robievam dosť často, ale v pomalom hrnci som ho robil prvý krát...
Jelení chrbát s paštrnákovým pyré
Jelení chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, opečieme na olivovom oleji z každej strany a dáme do rúry zohriatej...
Chilli con carne
To najlepšie chilli con carne by malo byť husté a šťavnaté. S kúskom horkej čokolády je...
Kurací šalát s horčicovo-medovým dipom
Kuracie prsia očistíme a naložíme do jogurtu, čili, soli a korenia. Marinujeme asi 2 hodiny. Potom...