Držkový perkelt
Držkový perkelt

Držkový perkelt s hlivou a tekvicovými haluškami

Ladislav Abrahám
šéfkuchár reštaurácie Čarda Avion v Bratislave, 21. augusta 2018
Držkový perkelt s hlivou a tekvicovými haluškami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

1 kg (predvarené)
500 g
1 ks
1 ks
4 strúčiky
200 ml
Tekvicové halušky:
400 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu pokrájame a urestujeme na oleji, pridáme bobkový list, rascu, korenie a cesnak. Potom pridáme držky, pokrájanú hlivu, soľ a sprudka orestujeme.

  2. 2

    Keď sa vyparí voda, primiešame nadrobno nakrájanú zelenú papriku a dochutíme mletou paprikou. Zalejeme paradajkovým pretlakom a na miernom ohni varíme, až kým perkelt nedosiahne hustejšiu konzistenciu. Nakoniec pridáme majorán.

  3. 3

    Tekvicové halušky: Tekvicu očistíme, zbavíme jadierok a nastrúhame. Pridáme vajíčko a soľ a spolu zamiešame. Postupne pridávame hladkú múku, aby vzniklo polotuhé cesto. Halušky sádžeme do vriacej vody. Uvarené halušky scedíme a podávame k perkeltu.

Diskusia k receptu

ziegelfeld1968
Pán je šéfkuchár alebo absolvent rekvalifikačného kurzu na kuchára na pracovnom úrade? Pýtam sa preto, lebo keď niekto restuje cibuľu, táto má byť orestovaná do zlatohneda a mletá paprika sa pridáva hneď už po zhnednutí papriky a nie, že najprv tam nahádžem všetko možné včítane držiek alebo mäsa a potom pridávam papriku.3x vydusená mletá paprika podlievaná horúcou vodou a vydusená až n atuk, vám urobí skvelú chuť guláša alebo tohto gulášu podobného jedla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia