Držkový perkelt s hlivou a tekvicovými haluškami
Ladislav Abrahám
šéfkuchár reštaurácie Čarda Avion v Bratislave, 21. augusta 2018
šéfkuchár reštaurácie Čarda Avion v Bratislave, 21. augusta 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cibuľu pokrájame a urestujeme na oleji, pridáme bobkový list, rascu, korenie a cesnak. Potom pridáme držky, pokrájanú hlivu, soľ a sprudka orestujeme.
- 2
Keď sa vyparí voda, primiešame nadrobno nakrájanú zelenú papriku a dochutíme mletou paprikou. Zalejeme paradajkovým pretlakom a na miernom ohni varíme, až kým perkelt nedosiahne hustejšiu konzistenciu. Nakoniec pridáme majorán.
- 3
Tekvicové halušky: Tekvicu očistíme, zbavíme jadierok a nastrúhame. Pridáme vajíčko a soľ a spolu zamiešame. Postupne pridávame hladkú múku, aby vzniklo polotuhé cesto. Halušky sádžeme do vriacej vody. Uvarené halušky scedíme a podávame k perkeltu.
Tiež držkový perkelt:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu