Furmanské halušky so žihľavou
Daniel Klapač
kuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 7. augusta 2018
kuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 7. augusta 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
300 g |
|
300 g |
|
1 ks |
|
100 g mladá |
|
|
|
200 g |
|
300 g |
|
270 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
na ozdobu (kôpor, petržlenová vňať) |
|
Postup
-
1
Z múky, vajca, nastrúhaných zemiakov a rozmixovanej žihľavy vypracujeme cesto, ktoré mierne osolíme. Halušky nahádžeme do vriacej vody. Povaríme a scedíme.
- 2
V mise zmiešame halušky s kyslou smotanou, topeným syrom a nastrúhaným údeným oštiepkom.
- 3
Podľa chuti ozdobíme pečenou slaninou, klobásou a grilovaným oštiepkom. Dozdobíme bylinkami.
Tiež halušky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Možno preto, že bryndza sa kedysi robila len v sezóne, alebo jej nebolo vždy dosť...
Možno preto, že syr sa vyrába aj tam, kde bryndza nie...
skrátka furmanské halušky sa robia už dosť dlho. To nie je niečí momentálny výmysel.