Furmanské halušky so žihľavou

Daniel Klapač
kuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 7. augusta 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Furmanské halušky so žihľavouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 min
príprava

Suroviny

300 g
300 g
1 ks
100 g mladá
200 g
300 g
270 g
100 g
100 g
 na ozdobu (kôpor, petržlenová vňať)
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Z múky, vajca, nastrúhaných zemiakov a rozmixovanej žihľavy vypracujeme cesto, ktoré mierne osolíme. Halušky nahádžeme do vriacej vody. Povaríme a scedíme.

  2. 2

    V mise zmiešame halušky s kyslou smotanou, topeným syrom a nastrúhaným údeným oštiepkom.

  3. 3

    Podľa chuti ozdobíme pečenou slaninou, klobásou a grilovaným oštiepkom. Dozdobíme bylinkami.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist