Furmanské halušky
Furmanské halušky

Furmanské halušky so žihľavou

Daniel Klapač
kuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 7. augusta 2018
Furmanské halušky so žihľavou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

300 g
300 g
1 ks
100 g mladá
200 g
300 g
270 g
100 g
100 g
 na ozdobu (kôpor, petržlenová vňať)




Postup

  1. 1

    Z múky, vajca, nastrúhaných zemiakov a rozmixovanej žihľavy vypracujeme cesto, ktoré mierne osolíme. Halušky nahádžeme do vriacej vody. Povaríme a scedíme.

  2. 2

    V mise zmiešame halušky s kyslou smotanou, topeným syrom a nastrúhaným údeným oštiepkom.

  3. 3

    Podľa chuti ozdobíme pečenou slaninou, klobásou a grilovaným oštiepkom. Dozdobíme bylinkami.

Diskusia k receptu

radox1
vobec nejde o nazov,nech sa volaju ako chcu.nechapem ,preco by som mal tak jedinecny produkt ako je bryndza menit za taveny syr.
zivestriebro
Možno preto, že nechuti každému, resp. že pôvodná pravá bryndza s baktériami nemusela každému zapasovať.
Možno preto, že bryndza sa kedysi robila len v sezóne, alebo jej nebolo vždy dosť...
Možno preto, že syr sa vyrába aj tam, kde bryndza nie...
skrátka furmanské halušky sa robia už dosť dlho. To nie je niečí momentálny výmysel.
lilyre
Ale sú naozaj dobré, jedla som ich na Bobotách !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia