Burger s chlebovníkom fotorecept
Foto: happybunny
Chlebovník (jackfruit) sa stáva čoraz viac populárnym práve vďaka svojej výnimočnej textúre v nezrelom štádiu pripomínajúcej vlákna v mäse. Takto chlebovník pripravujem na spôsob Zobraziť celý popisChlebovník (jackfruit) sa stáva čoraz viac populárnym práve vďaka svojej výnimočnej textúre v nezrelom štádiu pripomínajúcej vlákna v mäse. Takto chlebovník pripravujem na spôsob pulled pork do burgrov. :)
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
200 g |
|
2 ks |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
1/3 ks |
|
1/2 ks |
|
Marináda na chlebovník: | |
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
3 ČL |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
Majonézový dressing: | |
4 PL |
|
1 ČL |
|
1 1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Zmiešame si prísady na marinádu a poriadne do nej zamiešame chlebovník (ja som tu použila ten vo vákuovom balení z DM, ale rovnako sa dá použiť aj ten z plechovky, len pozor - musí byť nezrelý, zrelý je sladký a pripravuje sa ako dezert), necháme marinovať na hodinu v chladničke.
-
2
Pripravíme si baklažán a cuketu - zľahka potrieme alobal olejom, kto chce, môže posypať troškou taco korenia, korením, soľou a pečieme 20-25 minút. Ja som mala ako prílohu jeden batát, ten som po vybratí zeleniny ešte dopekala 25 minút.
-
3
Na polovicu a potom pásiky nakrájanú cibuľu si osmahneme na vyššom plameni do sklovita, potom znížime teplotu, necháme ešte 10 minút za občasného miešania karamelizovať, osolíme, ocukrujeme, okoreníme a opaprikujeme podľa chuti a odstavíme zo sporáka.
-
4
Po hodine prichádza na rad chlebovník, na troške oleja ho opekáme 10 minút, potom podlejeme s asi 30 ml vody a pod pokrievkou dusíme 20 minút.
-
5
Presunieme obsah panvice na pečiacim papierom vystlaný plech a pečieme 10 minút na 250 stupňoch. Tento krok nie je potrebný, ale ja osobne mám rada keď je chlebovník zvonka chrumkavý a má mierne "dymovú" vôňu. :)
-
6
Žemličky si prepolíme a opečieme zvnútra na suchej panvici. Kým sa opekajú, zmiešame si prísady na dressing a pripravíme si všetky súčasti k zosteveniu burgra.
-
7
Opečenú žemľu z oboch strán potrieme dressingom a ukladáme paradajky, baklažán a cuketu, cibuľu, kyslé uhorky, upečený chlebovník a ľadový šalát.
-
8
A takto vyzerá hotový burger, bohužiaľ fotku prierezu som nestihla spraviť :D Dúfam, že tejto dobrote dáte šancu, dobrú chuť! :)
nie je začo, som rada, že som bola inšpiráciou :D :)