Terchovská čierna polievka
kuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 6. augusta 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Mlieko a z neho syry, bryndza, tvaroh. K tomu zemiaky, kapusta a slivky, mäso z vôd, z lesa, občas zo zabíjačky či z košiara... Gazdinky horného Považia Zobraziť celý popisMlieko a z neho syry, bryndza, tvaroh. K tomu zemiaky, kapusta a slivky, mäso z vôd, z lesa, občas zo zabíjačky či z košiara... Gazdinky horného Považia však zapojili fantáziu a vymysleli dobroty, o akých nechyrovali ani na kráľovských dvoroch. Určite stojí za to poučiť sa z ich nápadov, pridať svoje a tvoriť jedlá inšpirované týmto regiónom.
porcie
príprava
Postup
-
1
V hrnci uvaríme cez noc namočenú fazuľu.
- 2
Z masla, posekanej cibule a hladkej múky urobíme zásmažku, ktorú zalejeme vývarom (kuracím, zeleninovým, hovädzím). Pridáme klinčeky, škoricu, slivkový džem, sušené slivky a dva strúčiky nastrúhaného cesnaku. Všetko spolu povaríme.
- 3
Uvarenú fazuľu scedíme, primiešame do polievky, ktorú môžeme podávať vo vydlabanom bosniaku.
Tiež fazuľová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu