Ovocné bezlepkové guľky so strúhankovou posýpkou
Foto: novalim
Keď sa v lete urodí veľa ovocia, najlepšie je ho zjesť začerstva. Alebo ho hneď použiť do dobrých ovocných koláčov a sladkých jedál. Ovocné Zobraziť celý popisKeď sa v lete urodí veľa ovocia, najlepšie je ho zjesť začerstva. Alebo ho hneď použiť do dobrých ovocných koláčov a sladkých jedál. Ovocné bezlepkové guľky so strúhankovou posýpkou sú šikovným nápadom, ako využiť Novalim zmes na bezlepkovú knedľu. Vedeli ste, že okrem knedle z nej pripravíte takúto dobrotu?
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 bal. |
|
500 ml (studená) |
|
1 PL |
|
|
|
vykôstkované (alebo slivky či iné vhodné ovocie) |
|
Na posýpku: | |
125 g |
|
75 g |
|
25 g |
|
0,5 bal. |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Do väčšej misy nasypeme obsah oboch balíčkov Novalim Knedľa v prášku, pridáme vodu, práškový cukor a varechou miešame, až kým zmes vsaje všetku vodu a vytvorí sa lepkavé cesto.
- 2
Naolejovanými rukami potom odoberáme z cesta, pridáme ovocie a tvarujeme guľky (ak sú marhule veľké, stačí polovica do jednej guľky).
- 3
Guľky vložíme do veľkého hrnca s vriacou vodou a varíme cca 15 minút. Potom ich vyberieme sitkom alebo dierovanou varechou.
- 4
Posýpka: Na rozohriatom masle opečieme do zlatista kryštálový a vanilínový cukor so strúhankou a so štipkou škorice. Posypeme guľky, prípadne polejeme ešte trochou roztopeného masla a podávame.
Tiež guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu