Pstruh s oštiepkom a so špenátom

Daniel Klapač
kuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 7. augusta 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Pstruh s oštiepkom a so špenátomFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 min
príprava

Suroviny

NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Listový špenát sprudka zatiahneme na olivovom oleji, pridáme trošku soli, korenia, cesnaku a muškátového orieška. Zmes odstavíme nabok.

  2. 2

    Filety zo pstruha nasolíme, nakoreníme a sprudka opečieme. Štyri filety rozložíme na pekáč, rovnomerne na ne rozložíme špenátovú zmes, nastrúhaný oštiepok a pokryjeme zvyšnými štyrmi filetami. Dáme do rúry vyhriatej na 180 °C, pečieme asi 7 minút.

  3. 3

    Plnené pstruhové filety môžeme podávať s grilovanou zeleninou so šampiňónmi, ktorú dochutíme podľa vlastnej chuti.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist