Kuriatko v jogurte a ľanovej kruste s ratatouille
Rada skúšam kura na rôzne spôsoby a toto mi napadlo náhodou, keď som mala ľan položený na linke. Je to pečené v rúre, nie smažené, a keď nahradíme klasickú prílohou zeleninou, je to skvelý letný obed.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
3 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks malá biela |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
400 g |
|
700 g |
|
150 g |
|
125 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Premiešame v mise a ochutíme. Drvené paradajky rozmixujeme a dochutíme. Zeleninu dáme do pekáča, zalejeme paradajkovou omáčkou a dáme piecť na 200 stupňov približne na 40 minút.
- 2
Z kuracích pŕs si spravíme rezne, osolíme a naložíme do jogurtu na 20 minút. Ľanové semienka pomelieme najemno a obalíme v nich kuracie rezne v jogurte. Obalené rezne som uložila na plech a pokvapkala olivovým olejom. Upečieme na 200 stupňov približne 20 minút, podľa hrúbky rezňov.
Tiež kuracie prsia:
Ďalšie recepty:
- 2
Ľanové semienka boli chutné aj po úprave a dali aj zaujímavú chuť mäsu. Len pozor, aby sa nepripiekli. :)