Pečené kuracie prsia
Pečené kuracie prsia

Kuriatko v jogurte a ľanovej kruste s ratatouille

cingit - fotkacingit, 15. augusta 2018
Kuriatko v jogurte a ľanovej kruste s ratatouille
Foto: cingit

Rada skúšam kura na rôzne spôsoby a toto mi napadlo náhodou, keď som mala ľan položený na linke. Je to pečené v rúre, nie smažené, a keď nahradíme klasickú prílohou zeleninou, je to skvelý letný obed.

5
porcií
45 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks
2 ks
1 ks
1 ks malá biela
1 ks
3 strúčiky
400 g
700 g
150 g
125 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Premiešame v mise a ochutíme. Drvené paradajky rozmixujeme a dochutíme. Zeleninu dáme do pekáča, zalejeme paradajkovou omáčkou a dáme piecť na 200 stupňov približne na 40 minút.

  2. 2

    Z kuracích pŕs si spravíme rezne, osolíme a naložíme do jogurtu na 20 minút. Ľanové semienka pomelieme najemno a obalíme v nich kuracie rezne v jogurte. Obalené rezne som uložila na plech a pokvapkala olivovým olejom. Upečieme na 200 stupňov približne 20 minút, podľa hrúbky rezňov.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Určitě to v reálu lépe vypadá, lněné semínko, potvorka, moc fotogenické není. O chuti nepochybuji. Díky za inspiraci!
Vďaka za nápad, určite je to dobrý obed aj pre tých, čo si strážia trošku svoju hmotnosť, len si neviem prestaviť chuť ľanových mletých semienok po tepelnej úprave. Ale skúsim.

Pridaj komentár k receptu: