![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fazuľový guláš
Na oleji speníme cibuľku nadrobno nakrájanú, pridáme umytú fazuľku, chvíľu restujeme. Pridáme červenú papriku,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bažant po taliansky
Bažanta očistíme, umyjeme, osolíme a prešpikujeme anglickou slaninou. Dáme ho do pekáča, potrieme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jarabica na červenom víne
Dobre vyčistené a umyté jarabice zvnútra i zvonku osolíme a vložíme do nich tenké plátky slaniny...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Divá kačica na smotane a víne
Divú kačicu stiahnutú z kože rozdelíme na porcie, osolíme a na roztopenej bravčovej masti dobre urestujeme....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapečené palacinky s paradajkami
Ani už neviem odkiaľ to pochádza, ale rada experimentujem a na základe toho aj toto jedlo...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Divá kačica dusená v ríbezľovej omáčke
Očistenú, vypitvanú, nad ohňom opálenú kačicu umyjeme, osušíme a pokrájame na porcie, osolíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapečené bravčové stehno
Pomerne rýchla večera, mne najviac chutí so zemiakovou kašou.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzia "divina"
Mäso nakrájame na väčšie kocky. Na rozpálenom oleji posmažíme cibuľu. Na cibuli osmahneme mäso a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Paprikáš z bažanta
Očisteného a vypitvaného bažanta umyjeme a pokrájame na kúsky. Do horúcej masti pridáme údenú slaninu pokrájanú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zajačie stehno s gaštanmi
Očistené, odblanené, umyté a osušené zadné stehná zajaca prešpikujeme slaninou nakrájanou na tenké prúžky a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zajac na víne a francúzskej horčici
Domáceho zajaca rozdelíme na 8 častí. Na masle a oleji opečieme mäso z obidvoch strán...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ragú z diviačej pečene
Pečeň nakrájame na menšie kocky. V pekáči zohrejeme maslo a pečeň opečieme. Cibuľu očistíme, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapečené halušky so slaninou a syrom
Toto jedlo je velmi chutne a je treba malo surovin. ako som povedala rada skusam nove...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie soté
Ako na to: Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na pásiky. Šunku nakrájame na rezančeky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Steak z Mlynskej doliny
Tento recept vznikol v zápale vyskúšať niečo nové, navariť zo surovín doma prítomných jedlo, ktoré...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kapustové palacinky s údeným mäsom
Od malička sú mojím najobľúbenejším jedlom palacinky. Keď sa prejeme tých sladkých, vystriedajú ich slané....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnené kačacie prsia s karamelizovanými jablkami a cibuľkou
Prsia umyjeme, osušíme a narežeme kožu. Do každého kusa urobíme nožom kapsu, ktorú potom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rebierko z muflóna na zbojnícky spôsob
Z chrbta muflóna odsekneme chrbtovú kosť a čiastočne aj rebrové kosti, mäso očistíme, odblaníme, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Muflonie stehno na staročeský spôsob
Stehno necháme odležať v rozdrvených borievkach, umyjeme ho a osolíme. Loj alebo slaninu nakrájame, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Dusené jelenie závitky
V mise zmiešame červené víno, 1 PL rastlinného oleja, mletý zázvor, polámaný bobkový list...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie prekvapenie
Toto jedlo je moje najobľúbenejšie, je to jednoduché a zvládne to aj začiatočníčka.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom
Stehno opláchneme, očistíme od blán, okoreníme korením na divinu a osolíme. Na tuku ho...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Roštenka z diviny na cestovinách
Mäso odblaníme, umyjeme a pokrájame na porcie. Tie naklepeme, natrieme pretlačeným cesnakom, osolíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečená divá kačica
Kačicu očistíme, vypitveme, opálime nad plameňom, následne ju umyjeme a nakoniec usušenú osekáme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pikantné bažantie prsia
Bažantie prsia umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a dáme do misy. Olej rozmiešame s majoránom,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Divina s orechmi
Mäso naklepeme, nasolíme, okoreníme a na teplom oleji prudko opečieme z obidvoch strán. Mäso...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Srnčie tournedos
Srnčí chrbát umyjeme, osušíme, rozkrojíme na tri rovnaké kúsky (pníky), osolíme a okoreníme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rebierko z daniela na víne a šampiňónoch
Z daniela odsekneme chrbtové a čiastočne aj rebrové kosti a nasekáme z nich hrubšie rebierka. Zľahka...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečený bažant s hríbmi
Bažanta potrieme soľou a korením, obložíme slaninou a previažeme. V panvici zahrejeme olej na strednú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Roláda z diviaka
Mleté mäso premiešame s korením na divinu, čiernym korením, prepasírovaným cesnakom a soľou. Rožky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Diviačie mäso na víne s medom
Očistené diviačie stehno naložíme do soli a rasce a necháme ho deň odležať v chladničke. Potom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnený poľovnícky rezeň
Nakrájané a naklepané rezne necháme odležať 2 – 3 hodiny. Po odležaní rezne osolíme, okoreníme,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špagety alla carbonara
Recept mám z časopisu. Je rýchly na prípravu a nie je ani namáhavý, chutí aj...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špenátové halušky so syrovou omáčkou
Jednoduché a veľmi dobré, hlavne, keď už nevieme, čo variť.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny so smotanovou omáčkou
Môj ďalší recept bude, ako inak, diétny. Ale nie tak celkom, keďže...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jelenie rezne na šampiňónoch
Z vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného jelenieho (danielieho) stehna naprieč vláknami nakrájame rezne. Tie zľahka...