Nekysnuté pizza cesto

martaja - bez fotkymartaja, 17. januára 2010
4
porcie
30-40 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
120 g
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Ako na to: Múku a maslo spracujeme rukami, pridáme vajce, soľ, kyslú smotanu a na 1/2 hodinu odložíme do chladničky. Bochník rozvaľkáme alebo roztlľapkáme na okrúhly plech (môže byť aj iný tvar), poukladáme oblohu a pečieme pri teplote 200°C 40 minút.

Diskusia k receptu

mezi
Do pizzového cesta maslo? Pizzové cesto má byť chlebové! Možno tak 1 lyžica oleja je prípustná, no nie 120g masla. Za tých 30 minút, čo má ležať v chlade môže byť cesto kľudne 30 minút v teple a s droždím, kľudne bez kvásku.
qaroh
No a prečo nie. Viem, že cesto na pizzu je jednoduché, v podstate chlebové, ale ja tiež niekedy používam lístkové cesto, keď nemám čas.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia