Tatarákový závin

martina34 - fotkamartina34, 17. januára 2010
Tatarákový závin
Foto: martina34
10
porcií
180 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1  ks
300  g
3  ks
1  ks
3  strúčik
4  PL
3  PL
1/4  čl
1  PL
 podľa chuti
1  ks
5  dkg
1  čl
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso si zomelieme na mäsovom mlynčeku na jemno, najlepšie niekoľkokrát na jemnú kašičku. Cibuľu si nakrájame na drobno, pridáme k mäsu a premiešame. Pridáme posekaný cesnak, žĺtky, kečup, horčicu, koreniny, sójovú omáčku, soľ a mletú červenú papriku. Celú zmes poriadne premiešame a odložíme do chladničky aspoň na dve hodiny.

  2. 2

    Lístkové cesto si rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, potrieme rozšľahaným vajíčkom. Mäsovú zmes si vyberieme z chladničky, premiešame a rozotrieme na cesto. Cesto postupne zrolujeme do závinu a uložíme na olejom vymastený pekáč, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia. Pečieme 40-45 minút. Pred dopečením posypeme postrúhaným syrom.

Diskusia k receptu

jarco
Urobiť si dobrý tatarák a potom ho upiecť, to mi pripadá ako svätokrádež. Ale chápem, že nie každý znesie surové mäso. Môže to byť super špecialita na slávnostnom stole. AK by som to robil sám, určite by som skončil bodom jedna :-)
martina34
Bol aj surový tatarák, no keď kupuješ hovädzie, nekúpiš pár gramov, ale viac a to sa už celé nezje a čo deti? Tým nemôžem dať surové mäso. Takže preto to robievam takto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia