Foto: makepeaca
Tento recept je vhodný pre slávnostné príležitosti, prípadne na studené, obložené misy
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädziu roštenku v celku jemne okorením grilovacím korením a naložíme do oleja. Na noc uložíme do chladničky.
- 2
Na druhé deň mäso vyberieme a vložíme do pekáča. Rúru zapnene a rozohrejeme. Do pekáča pridáme olej a na platni šporáka zo všetkých strán opečieme do hneda.
- 3
Opečené mäso dáme do rúry a pečieme. Mäso často kontrolujeme, cca po 10 minútach a povrch oblievame šťavou z výpeku. Celkovo mäso pečieme cca 1 hodinu.
- 4
V druhej polovici pečenia pridáme trochu teplej vody a worčesterovú omáčku a dopečime.
- 5
Upečené mäso vyberieme a trochu necháme v pekáči postáť. Potom krájame ostrým nožom na tenké plátky
- 6
Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovou oblohou. Rozbíf môžeme podávať aj s tatárskou omáčkou.
- 7
Ideálne je použiť rozbíf nakrájaný na tenké plátky na studené obložené misy, ktoré bohato a pestro dekorujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja marinujem takto: koreňovú zeleninu opečiem rýchlo na masle, zalejem červeným vínom, pridám bobkový, nové, čierne, jalovec, cibuľu, nechám zovrieť, a do vychladnutej marinádynamočím mäso na tri dni. Potom opečiem na panvici, a šupnem do pekáča. Keď sonda v mäse ukáže 60 st. C je najvyšší čas na stredne prepečený :))