Tento recept mám od môjho priateľa, ktorý mi túto skvelú špecialitu pripravil na Valentína. Nechajte sa aj vy inšpirovať na Valentínsku večeru.
porcie
príprava
na 300 °C
Postup
-
1
Postup Maslová zmes: Pravé maslo(nie nátierkové) vymiešame s pretlačeným cesnakom, soľou a lístočkami z malej vetvičky rozmarínu.(pozor je veľmi aromatický).
- 2
Do bagiet urobíme zárezy 1-1,5 cm od seba.(nedokrajovať do konca).Do pripravených zárezov natrieme maslovú zmes a bagety dôkladne zabalíme do alobalu, aby nám pri pečení nevytiekla plnka.
- 3
Mäso prešpikujeme slaninkou a opečieme na oleji. Potom ho buď udusíme, alebo ho môžeme dorobiť v rúre a tým sa stane krehkým. V rúre pečieme 7-12 minút, no je to individuálne. Hotové mäso vyberieme z pekáčika, zaprášime hladkou múkou, ktorú orestujeme a podlejeme vodou alebo vývarom. Potom pridáme šampiňóny a prevaríme. Šťavu dochutíme soľou a korením. Podávame s čerstvo upečenou bagetou z alobalu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu