Kráľovské bagety s bravčovou panenkou

phalenopsis - bez fotkyphalenopsis, 16. januára 2010

Tento recept mám od môjho priateľa, ktorý mi túto skvelú špecialitu pripravil na Valentína. Nechajte sa aj vy inšpirovať na Valentínsku večeru.

2
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 300 °C

Suroviny

400 g
100 g
4 strúčiky
1 ks
2 ks
180 g




Postup

  1. 1

    Postup Maslová zmes: Pravé maslo(nie nátierkové) vymiešame s pretlačeným cesnakom, soľou a lístočkami z malej vetvičky rozmarínu.(pozor je veľmi aromatický).

  2. 2

    Do bagiet urobíme zárezy 1-1,5 cm od seba.(nedokrajovať do konca).Do pripravených zárezov natrieme maslovú zmes a bagety dôkladne zabalíme do alobalu, aby nám pri pečení nevytiekla plnka.

  3. 3

    Mäso prešpikujeme slaninkou a opečieme na oleji. Potom ho buď udusíme, alebo ho môžeme dorobiť v rúre a tým sa stane krehkým. V rúre pečieme 7-12 minút, no je to individuálne. Hotové mäso vyberieme z pekáčika, zaprášime hladkou múkou, ktorú orestujeme a podlejeme vodou alebo vývarom. Potom pridáme šampiňóny a prevaríme. Šťavu dochutíme soľou a korením. Podávame s čerstvo upečenou bagetou z alobalu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia