Ryžové placky

sjuz - fotkasjuz, 20. januára 2010

Keď zostane ryža..... :)

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-2  porcie
1
1  PL
1  ks




Postup

  1. 1

    Ryžu zmiešame s najemno pokrájanou cibuľkou, vňaťou, vajíčkom, postrúhaným tvrdým syrom, osolíme. Nie je to striktný recept - dá sa obmieňať podľa chuti - kto chce pridá údený tvrdý syr, príp. údeninu...

  2. 2

    Ak je hmota príliš riedka, môžeme zahustiť troškou maizeny, alebo strúhanky.

  3. 3

    Tvarujeme malé okrúhle placky, ktoré vyprážame na oleji. Ja osobne dávam máličko oleja - keď je kvalitná panvica, netreba ich ponárať do oleja. Upražia sa do zlata z oboch strán, odložia na chvíľu na servítku, aby sa odsal prebytočný tuk, a servírujú sa s šalátom, zeleninou....

Diskusia k receptu

radost
@motozuzika
ja by som to skúsila lyžicou naberať a dať do oleja..až tam dotvarovať..
či ani tak ti to nešlo..??
kedysi-tak pred štvrťstoročím -som ryžové fašírky-placky robievala..aj nám chutili..týmto lyžicovým spôsobom..:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia