Keď zostane ryža..... :)
10 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu zmiešame s najemno pokrájanou cibuľkou, vňaťou, vajíčkom, postrúhaným tvrdým syrom, osolíme. Nie je to striktný recept - dá sa obmieňať podľa chuti - kto chce pridá údený tvrdý syr, príp. údeninu...
- 2
Ak je hmota príliš riedka, môžeme zahustiť troškou maizeny, alebo strúhanky.
- 3
Tvarujeme malé okrúhle placky, ktoré vyprážame na oleji. Ja osobne dávam máličko oleja - keď je kvalitná panvica, netreba ich ponárať do oleja. Upražia sa do zlata z oboch strán, odložia na chvíľu na servítku, aby sa odsal prebytočný tuk, a servírujú sa s šalátom, zeleninou....
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja by som to skúsila lyžicou naberať a dať do oleja..až tam dotvarovať..
či ani tak ti to nešlo..??
kedysi-tak pred štvrťstoročím -som ryžové fašírky-placky robievala..aj nám chutili..týmto lyžicovým spôsobom..:-)