prazdny

Zemiakové placky

Bezmäsité jedlá

Klasické jedlo starých materí.

prazdny

Vianočný kapor

Hlavné jedlá

Čaro vianoc na tanieri.

prazdny

Sušené stehno

Bravčové mäso

Stehno umyjeme a osušíme. Cesnak nasekáme najemno, bobkové listy rozdrobíme, rozmarín nakrájame a všetko...

prazdny

Roláda plnená vajíčkami, mrkvou a uhorkou

Bravčové mäso

Bôčik rozrežeme tak, aby sme získali vysoký plát mäsa. Mastné časti môžeme vyrezať, nakrájať...

prazdny

Bravčová noha na segedínskej kapuste

Bravčové mäso

Nožičky dobre očistíme, vo vlažnej vode poriadne operieme a pozdĺžne ich rozsekneme na polovicu. Na...

prazdny

Pečená bravčová panenka plnená klobásovým mäsom

Bravčové mäso

Do umytej a osušenej bravčovej panenky urobíme kapsu, ktorú naplníme klobásovým mäsom. Plníme tak, ...

prazdny

Pečená horniacka bravčová hlava

Bravčové mäso

Čerstvú a očistenú bravčovú hlavu dáme asi na päť dní do marinády, ktorú pripravíme z uvedených...

prazdny

Dolnozemská bravčová pečeň

Bravčové mäso

Bravčovú pečeň nakrájame na malé tenké plátky, zľahka obalíme v polohrubej múke a na masti na...

prazdny

Zabíjačkový guláš v bochníku

Bravčové mäso

Umyté a osušené mäso pokrájame na kocky, očistené obličky rozrežeme po dĺžke, vyrežeme kanáliky a...

prazdny

Syrovo-šampiňónovo-cukinový špíz v zemiakovom cestíčku

Bezmäsité jedlá

Chutné a jednoduché jedlo, ktoré pripraví úplne každý.

prazdny

Syrová roláda

Bravčové mäso

Recept vhodný na každú párty.

prazdny

Gazdovský tanier

Bravčové mäso

Bravčové karé okoreníme, osolíme prudko opečieme na panvici na tuku po oboch stranách. Kyslú kapustu...

prazdny

Kačací konfit s kandizovanou cibuľou a grilovanou polentou

Hlavné jedlá

Kačacie stehná očistíme a namarinujeme do olivového oleja, byliniek so soľou a korením. Na druhý...

prazdny

Pečené kačacie prsia s duseným kelom a pečeným jablkom

Hlavné jedlá

Jablká rozkrojíme a vydlabeme jadrovník. Do vzniknutej jamky nalejeme med, priklopíme vrchnou časťou jablka...

prazdny

Kačacia pečeň foie gras s oatmeal

Hlavné jedlá

Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...

prazdny

Cesnakovo-cibuľové kura

Kuracie mäso

Tento recept mám od mojej kamarátky a je absolútne jednoduchý, veľmi chutný a veľmi obľúbený u...

prazdny

Cícerové karí

Bezmäsité jedlá

Veľmi rýchle, jednoduché, chutné jedlo, plné proteínov, hlavne troška netradičné pre slovenskú...

prazdny

Králičia pečeň s cibuľkou a hrozienkami, ktoré sa niekoľko dní kúpali v koňaku

Večera

... s Furmintom od J & J Ostrožoviča - výber z hrozna 2008

prazdny

Jelení chrbát so šípkovou omáčkou

Hlavné jedlá

Šípkovu omáčku si pripravíme nasledovne: Na oleji si urestujeme nastrúhanú koreňovú zeleninu. Pridáme odblanené časti...

prazdny

Červený kapor

Hlavné jedlá

Kapra vypitveme, zbavíme šupín a plutiev (kožu ponecháme), narežeme ho na podkovy, poriadne poumývame a...

prazdny

Králik na korení

Bravčové mäso

Králika rozdelíme na 8 porcií, zalejeme ich červeným vínom, octom a korením a necháme ich...

prazdny

Kačka so slivovicou

Hlavné jedlá

Kačacie prsia nakrájame na tenké plátky, nasolíme, okoreníme a dáme marinovať do slivovice a oleja....

prazdny

Kurča pre chlapov

Kuracie mäso

Prsia obalíme v hladkej múke. Pomarančový džús, sójovú omáčku, cesnak, med, čili...

prazdny

Kuracia roláda

Kuracie mäso

Najprv si pripravíme takzvaný fáš: do mletého bôčika postupne zašľaháme soľ, korenie, trochu muškátového kvetu, ...

prazdny

Kuracie stehná v jogurte

Kuracie mäso

Kuracie stehná umyjeme, osušíme, položíme na olejom vymastený pekáč. Zalejeme jogurtovou omáčkou. Pripravíme...

prazdny

Žobrácka pochúťka

Hovädzie mäso

Dôkladne umyté držky varíme. Vodu počas varenia 2–krát vymeníme. Uvarené držky necháme vychladnúť.

prazdny

Plnené kapustové listy

Bravčové mäso

Umyté kapustné listy povaríme 5 minút v osolenej vode. Potom ich vyberieme, odkrojíme tvrdé dolné...

prazdny

Salašnícka šošovica s hráškom

Bravčové mäso

Šošovicu a hrach namočíme do vody. Na druhý deň ich v tej istej vode varíme...

prazdny

Zapečené klobásy

Bravčové mäso

Šampiňóny umyjeme a necháme odkvapkať, cibuľu olúpeme a najemno nastrúhame. Paradajky nakrájame na plátky, pekáč...

prazdny

Ostrá omeleta

Bezmäsité jedlá

Vajcia osolíme a okoreníme, pridáme pikantnú vegetu a dobre premiešame. Na horúcom oleji krátko opečieme...

prazdny

Toasty s párkami

Bravčové mäso

Plátky chleba opečieme z oboch strán. Z jednej strany natrieme horčicou, posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou...

prazdny

Zaprávané držky

Bravčové mäso

Držky uvaríme domäkka, pridáme zeleninu a varíme ešte pol hodiny, kým je všetko mäkké...

prazdny

Tatarák pre chlapa

Hovädzie mäso

Mäso nasekajte dvoma veľmi ostrými nožmi. Z okraja dosky ho stierajte späť do jej stredu tupými...

prazdny

Čardášové ragú

Hovädzie mäso

Mäso pokrájame na pásiky, v miske ho premiešame s olejom a necháme v chladničke aspoň hodinu...

prazdny

Rezance s karí omáčkou

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso nakrájame na rezance, obalíme v 3 kl karí a v miske zalejeme rozpusteným maslom....