Bravčové karé s lečom

hanina - bez fotkyhanina, 26. apríla 2010
Bravčové karé s lečom
Foto: hanina

Mám rada zeleninu. Recept mám už dlho, takže vôbec neviem, či som to vymyslela ja, alebo je z nejakého časopisu. Dôležité je, že nám veľmi chutí.

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na suchý pekáč poukladať naklepané, osolené a ak chcete okorenené rezne. Na každý rezeň dať kôpku leča a posypať strúhaným syrom. Ja som dala plátky. Polejeme smotanou na varenie a prikryté zapekáme vo vyhriatej rúre 90 minút.

  2. 2

    Posledných 10 minút zapekáme odokryté. Podávame so zemiakmi.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
@hanina , to bývala u mojej prababičky zabíjačková pochúťka, pomaličky pečené čerstvé domáce bravčové, no naposledy už pred ...rokmi. tak to teda skúsim s kúpenským mäskom. naviedla si ma na krásne spomienky......
p.s.@hanina , robievalo sa to z lepších odrezkov, takže podľa mňa na to môže ísť aj lacnejšie, prerastenejšie mäsko, tuk sa pomaly vypečie. a to lečo, mňam, ak bolo domáce...
@marlen lečo domáce, pravda ale mäsko nie! A predstav si aká som bola hrdá, a v kútiku duše presvedčená, že som to vymyslela sama a Tvoja babička to robievala dávno. A aj mne si pripomenul zabíjačku - ako saom sa hnevala - a mäso už nemá takú chuť ako z nášho prasiatka.
máš pravdu,@hanina , samá voda, žiadna vôňa...a tiež si treba dávať pozor, minule mali v jednote také, ktoré bolo niečím upravované, nejakou želatínou a keď som sa bol sťažovať, tak robili zo mňa blázna odvtedy som tam mäso nekúpil. Kupujem len tam, kde vidím, že ho búrajú...........

Pridaj komentár k receptu: