Foto: jody
Tak som objavila staré zásoby v mrazáku a treba ich polikvidovať, kým bude nová úroda.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Postrúhanú tekvicu, alebo aj cukinu dáme do hrnca s koreninami, zalejeme studenou vodou a uvaríme do mäkka. Keď máme mladé cukiny, či tekvice, ani ich nešúpem, ani nevyberám vnútro. Z múky a sladkej smotany spravíme zátrepku, vmiešame do uvarenej tekvice a povaríme 5 min. Pridáme cukor podľa chuti, vypneme a pridáme ocot.
- 2
Mäso pokrájame na kocky a sprudka opražíme na horúcej masti. Pridáme cesnak nakrájaný nadrobno (ja dávam veľa, tak 3/4 hlavičky), korenie, posolíme, pridáme vňať a riadnu dávku papriky. Keď pustí farbu, podlejeme horúcou vodou a udusíme do mäkka. Podávame s knedľou. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dakujem este raz, bolo to vsetko take dost bezvyznamne, ale trvala som si na svojom len preto, ze som chcela dievcine otvorit oci- nepodarilo sa mi to uplne, ale nevadi, stratila som zaujem...