Tekvicová omáčka s cesnakovým mäsom

jody - fotkajody, 25. apríla 2010
Tekvicová omáčka s cesnakovým mäsom
Foto: jody

Tak som objavila staré zásoby v mrazáku a treba ich polikvidovať, kým bude nová úroda.

6
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

na mäso:




Postup

  1. 1

    Postrúhanú tekvicu, alebo aj cukinu dáme do hrnca s koreninami, zalejeme studenou vodou a uvaríme do mäkka. Keď máme mladé cukiny, či tekvice, ani ich nešúpem, ani nevyberám vnútro. Z múky a sladkej smotany spravíme zátrepku, vmiešame do uvarenej tekvice a povaríme 5 min. Pridáme cukor podľa chuti, vypneme a pridáme ocot.

  2. 2

    Mäso pokrájame na kocky a sprudka opražíme na horúcej masti. Pridáme cesnak nakrájaný nadrobno (ja dávam veľa, tak 3/4 hlavičky), korenie, posolíme, pridáme vňať a riadnu dávku papriky. Keď pustí farbu, podlejeme horúcou vodou a udusíme do mäkka. Podávame s knedľou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

cistinka
Jody ty mi robíš ale chute....zrovna pred týždňom som doma vravela, že by som si dala tekvicovú omáčku a zatiaľ som si len semiačka kúpila...a zajtra zasadím....na omáčku počkám do jesene :-)
jody
Ja jej mám tak na týždeň. :-)
babidka
tak toto mozem vzdy ... kde byvas ?:-) dala by som si :-) aj bez maska ...
jody
V Bratislave, Babidka, to máš trošku ďaleko, škoda. Privítala by som ťa aj so všetkými zvermi. :-)
honestka
aj ja CHCEM.... YUMMY ako by som tu poedala ale radsej tak, ako mi zobacik narastol-teda mnam.
alexdidi
Mňam, takmer som zabudla,že aj ja mám ešte v mrazáku tekvicu.Hneď zajtra ju urobím.Ja ju robím rovnako, ale miešam sladkú a kyslú smotanu v pomere 1:1 a pridávam aj žĺtok.Omáčka je lahodnejšia a nikdy sa nezrazí.
dedoivan
Ja by som v tekvicovom prívarku spal. Mám ho rád s varenými zemiakmi a do toho mäsko na paprike, príp.fašírku,alebo volské oko. Mňam.
evas13
Tak tekvicu by som si dala hneď, lenže málo som si zamrazila. Musím čakať. Aj mäsko je mňamky.
ches
Preco neskusite zukinu, to je to iste ako nasa tekvica, kupte hrubsie zukiny nastruhajte a mate tekvicu po cely rok. Kto nema rad zelenu farbu , tak zukiny osupame a tak postruhame. Priprava ta ista ako na tekvicu.
martina34
Ja si zvyknem tekvicu na takýto prívarok alebo polievku v jeseň zavariť. Nastrúham na hrubšie rezance, trochu soli, rasce a octu, naložím do 7 decových pohárov a vysterilizujem. Mám v zime a na jar pokoj. Mrazená sa mi nepáči, pripadá mi tá chuť čudná.
stefani11
Je to tiež moje obľúbené jedlo.Robím to z varenými zemiakmi je to výborné.
honestka
Jody, pozerala som tvoj profil ci nemas skype, alebo email, chcela som sa ti podakovat za vcerajsi podporu ktoru si mi verejne preukazala - velmi si vazim, boli sme 2!
dakujem este raz, bolo to vsetko take dost bezvyznamne, ale trvala som si na svojom len preto, ze som chcela dievcine otvorit oci- nepodarilo sa mi to uplne, ale nevadi, stratila som zaujem...
zuzanisko
No mnam. Zajtra idem robit dufame že to bude tak dobre chutiť ako to vyzerá!!!:))ň
cistinka
Robila som tiež dnes z mrazenej.....strašne sme si pochutili :-)
madlen57
uložila som si recept, tekvice mám až až, tvoj obrázok chutí výnimočne, zajtra to pripravím
marianna76
Tak toto tvoje mäsko podľa teba robím k tekvici vždy, keď máme aj na mäso chuť... toto je také super... dík, veď ho mám dlho uložené, ale len aby si vedela, ako aj nám chutí
jody
ďakujem, toto je fakt vďačný recept. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia