Placky zo zemiakovej kaše

zitar - fotkazitar, 27. apríla 2010

Tieto placôčky robím, keď máme prílohu zemiakovú kašu ( zámerne urobím viac), aby sme mali na druhý deň chutnú večeru.

Suroviny

1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme, v osolenej vode, roztlačíme, pridáme maslo, mlieko a urobíme kašu. ( toto je príloha k mäsu - klasika )

  2. 2

    Keď idem robiť placôčky, pridám 1 vajce, múku, vypracujem polotuhú hmotu, z ktorej formujem malé placôčky a tie vyprážam do ružova na oleji.

  3. 3

    Výborný je k tomu šalát z čerstvej zeleninky, ale deti samozrejme kečup, alebo dresing. Tieto placky sa hodia aj ako príloha k mäsku.

Diskusia k receptu

sovka62
Dobrý nápad. U nás mám kašu rada len ja, takže ju vlastne nerobievam. Teraz ju môžem spraviť, sebe nechám kašu a ostatným ako prílohu vypražím placky.
verka1
jej, to robila moja babka aj z pučených zemakov, keď ostali. A bola večera. Robím to aj ja, je to výborné.
evanaaa
Moja známa zasa robila pagáčiky,mnohokrát som ich aj ja chcela robiť,aleza chvíľu keď sme k nej prišli len tak,narýchlo použila polotovar - sušenú zmes a z toho vykúzlila výborné pagáčiky za krátky čas.Len škoda,že už nie som s ňou,neviem čo do toho dávala,myslela som,že by som mohla aj sama na to prísť,takže tento recept by mohol poslúžiť ako vzor.
grezu
znie to zaujimavo..určite vyskušam..:-))
jozka2
robim tieto placku ale nedavam vajicko a peciem na sucho.este horuce potriem osolenym maslom po natreti hned prikryt aby ostali makke/nikdy sa mi ich nepodari prikryt hned zmiznu/a podavane s kyslym mliekom,zakysankou,acidkom mnam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia