Králik na divoko fotorecept

evusik - fotkaevusik, 25. apríla 2010 16:01
Ďalšie recepty »
Králik na divoko (fotorecept)Foto: evusik

"Tu přední nohu sníš !" tak táto veta sa u nás ozýva keď máme na obed králika a odpoveď znie "Samozrejme, s radosťou." pretože my králika môžeme . K tým obľúbeným receptom patrí aj králik na divoko.

8
porcií
15 min
príprava
60 min
na 200 °C

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Príprava králika na divoko je veľmi, veľmi jednoduchá a výsledok vás určite prekvapí. Potrebujete k tomu len 2 malé poháre HALALI - zeleninová zmes, ja ich kupujem v Kauflande. Deň vopred si naložíme králika do pácu. Králika naporcujeme, okoreníme korením na divinu, s korením veľmi opatrne aby ste to neprehnali a hlavne vôbec nesoliť. Nálev sám o sebe je slaný a mäso ním nažije. Mäso vložíme do nádoby v ktorom ho budeme piecť a zalejeme zeleninovou zmesou Halali, ak treba prilejeme vodu. Občas králika pootáčajte a zakryté odložte na noc na chladnejšie miesto.

    Králik na divoko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň mäso znovu pootáčajte, ak treba dolejte vody a šup s tým do trúby. Keď je mäso upečené vyberte ho na tanier. Ak chcete môžete ho dať samotné naspäť do rúry a zapiecť.

    Králik na divoko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko čo vám zostalo v pekáči vylejte do hrnca. Pridajte kyslú smotanu a ponorným mixérom rozmixujte. Túto omáčku v podstate netreba ničím dochucovať a ani soliť.

    Králik na divoko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s knedľou, alebo cestovinou.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist