Králik na divoko fotorecept

evusik - fotkaevusik, 25. apríla 2010
Králik na divoko (fotorecept)
Foto: evusik

"Tu přední nohu sníš !" tak táto veta sa u nás ozýva keď máme na obed králika a odpoveď znie "Samozrejme, s radosťou." Zobraziť celý popis"Tu přední nohu sníš !" tak táto veta sa u nás ozýva keď máme na obed králika a odpoveď znie "Samozrejme, s radosťou." pretože my králika môžeme . K tým obľúbeným receptom patrí aj králik na divoko.

8
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
2 poháre
2-3 ks




Postup

  1. 1

    Príprava králika na divoko je veľmi, veľmi jednoduchá a výsledok vás určite prekvapí. Potrebujete k tomu len 2 malé poháre HALALI - zeleninová zmes, ja ich kupujem v Kauflande. Deň vopred si naložíme králika do pácu. Králika naporcujeme, okoreníme korením na divinu, s korením veľmi opatrne aby ste to neprehnali a hlavne vôbec nesoliť. Nálev sám o sebe je slaný a mäso ním nažije. Mäso vložíme do nádoby v ktorom ho budeme piecť a zalejeme zeleninovou zmesou Halali, ak treba prilejeme vodu. Občas králika pootáčajte a zakryté odložte na noc na chladnejšie miesto.

    Králik na divoko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň mäso znovu pootáčajte, ak treba dolejte vody a šup s tým do trúby. Keď je mäso upečené vyberte ho na tanier. Ak chcete môžete ho dať samotné naspäť do rúry a zapiecť.

    Králik na divoko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko čo vám zostalo v pekáči vylejte do hrnca. Pridajte kyslú smotanu a ponorným mixérom rozmixujte. Túto omáčku v podstate netreba ničím dochucovať a ani soliť.

    Králik na divoko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s knedľou, alebo cestovinou.

Diskusia k receptu

marlen
úchvatné, len kde brať králikov, ja ich môžem stále, mám pocit, že jem jedno z najkvalitnejších mias, každý králičí recept študujem aj pol hodiny. mal by som sa presťahovať do austrálie.....
honestka
EVUSIK: ako vyzera HALALI - zeleninová zmes-mozes pridat obrazok-alebo popis co obsahuje.

Je to pastovita hmota? dakujem
evusik
@honestka Halali predávajú v malých 3dl pohároch a je to zmes nadrobno nakrájanej zeleniny v slano-sladkokyselom náleve. Ja som si to uvedomila, že som to mala odfotiť, ale už bolo neskoro a použila som posledné dve fľašky. Kupujem to v Kauflande v oddelení kde sú zavárané uhorky, šaláty .... Napíšem ti zloženie: mrkva, petržlen, zeler, cibuľa, nálev: voda, ocot, soľ, korenie. Takto je to napísané na etikete tak dúfam že ti to trochu pomôže.
marienka44
Ked sa robi hovadzie na divoko, pridava sa do omacky aj rozvareny karamel kvoli farbe. Tu mi to chyba. Trosku cukru je ako chutovy katalyzator!
gittka
podobne ako marlen.všetky králičie recepty ma zaujmú a putujú do mojej kk.tento tiež skúsim,len musím kúpit halali...
standooo
netreba sa presťahovať do Austrálie, stači navštíviť www.hyplus.sk :-)
mäso z týchto králikov dáva "nebíčko v ústach"
remcula
@Evusik ano, i takhle znám králíka, je to taková svíčková a taky moc dobrý!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia