Králik na divoko fotorecept

evusik - fotkaevusik, 25. apríla 2010
Králik na divoko (fotorecept)
Foto: evusik

"Tu přední nohu sníš !" tak táto veta sa u nás ozýva keď máme na obed králika a odpoveď znie "Samozrejme, s radosťou." pretože my králika môžeme . K tým obľúbeným receptom patrí aj králik na divoko.

8
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
2 poháre
2-3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Príprava králika na divoko je veľmi, veľmi jednoduchá a výsledok vás určite prekvapí. Potrebujete k tomu len 2 malé poháre HALALI - zeleninová zmes, ja ich kupujem v Kauflande. Deň vopred si naložíme králika do pácu. Králika naporcujeme, okoreníme korením na divinu, s korením veľmi opatrne aby ste to neprehnali a hlavne vôbec nesoliť. Nálev sám o sebe je slaný a mäso ním nažije. Mäso vložíme do nádoby v ktorom ho budeme piecť a zalejeme zeleninovou zmesou Halali, ak treba prilejeme vodu. Občas králika pootáčajte a zakryté odložte na noc na chladnejšie miesto.

    Králik na divoko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň mäso znovu pootáčajte, ak treba dolejte vody a šup s tým do trúby. Keď je mäso upečené vyberte ho na tanier. Ak chcete môžete ho dať samotné naspäť do rúry a zapiecť.

    Králik na divoko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko čo vám zostalo v pekáči vylejte do hrnca. Pridajte kyslú smotanu a ponorným mixérom rozmixujte. Túto omáčku v podstate netreba ničím dochucovať a ani soliť.

    Králik na divoko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s knedľou, alebo cestovinou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
úchvatné, len kde brať králikov, ja ich môžem stále, mám pocit, že jem jedno z najkvalitnejších mias, každý králičí recept študujem aj pol hodiny. mal by som sa presťahovať do austrálie.....
EVUSIK: ako vyzera HALALI - zeleninová zmes-mozes pridat obrazok-alebo popis co obsahuje.

Je to pastovita hmota? dakujem
@honestka Halali predávajú v malých 3dl pohároch a je to zmes nadrobno nakrájanej zeleniny v slano-sladkokyselom náleve. Ja som si to uvedomila, že som to mala odfotiť, ale už bolo neskoro a použila som posledné dve fľašky. Kupujem to v Kauflande v oddelení kde sú zavárané uhorky, šaláty .... Napíšem ti zloženie: mrkva, petržlen, zeler, cibuľa, nálev: voda, ocot, soľ, korenie. Takto je to napísané na etikete tak dúfam že ti to trochu pomôže.