Bravčové karé na čerstvej paprike

honestka - fotkahonestka, 27. apríla 2010
Bravčové karé na čerstvej paprike
Foto: honestka

Velmi jednoduchy a chutny obed ci večera, ktora sa može podavat s ryžou, alebo zemiakmi ci cestovinami a jednoduchy balsamikovy salat doplni toto dobre jedlo. Ja somto robila v Rimskom hrnci (Römertopf) co len zvyraznilo jeho chut.

8-10
porcií
60 minút
na 180°C °C

Suroviny

1 kg
podla chuti
podla chuti
1 velka
1 hlavka
1 po 1 ks
2 ks (velke)
1 lyžica
1 lyžička
1 lyžica

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kare tentoraz bez kosti (samozrejme s kostou je fajn) som len narezala na okrajoch aby sa nekrutili, bez naklepania - posypala cervenou paprikou, korenim, solou na obidvoch stranach a položila do rimskej misy v ktorej bola nahrubo pokrajana cibula a cele strucky cesnaku.

    Bravčové karé na čerstvej paprike - obrázok 1
  2. 2

    Pripravene okorenene rezne kaare poukadame do misy a na vrch položime nakrajanu cerstvu farebnu papriku, kečup, horčicu, polejeme lyžicou oleja, lebo maso pusti okrem stavy aj troska tuku z okrajov, nepotrebujeme podlievat vodou, pretože zelenina pusti dostatok svojej stavy.

    Bravčové karé na čerstvej paprike - obrázok 2
  3. 3

    Celkove nechame piect pri teplote 180°C asi tak 45 minut. Pred koncom pecenia asi tak 15 minut sa pozrieme do misy ci mame dostak stavy, ak nie tak prilejeme troska vody, maso prelozime navrch aby zelenina ostala dole, aby sa vrch masa len troska zapiekol. Vrchnak prikryjeme spat a pecieme dalej takych 15 -20 minut. Dost bez problemov a dlheho statia pri sporaku je vsetko hotove a mozeme servirovat. Dobru chut!

    Bravčové karé na čerstvej paprike - obrázok 3

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Výborné, asi to spravím ešte tento víkend. (Lebo do víkendu len kaše a polievočky, dievčatám zajtra založia zubný strojček, takže iné sa im asi nebude dať jesť.)
@janozmyjavy : dakujem, v jednoduchosti je krasa a casto to pracuje najlepsie a tento recept patri medzi ne. Avsak ten uzas chuti zrejme robi samotna rajnica a za ten ja nemozem zozat uspech. Vsetko dobre aj tebe a dakujem za vsimnutie si!

Pridaj komentár k receptu: