Niečo pre šikovných labužníkov
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na oleji si do zlatista osmažíme cibuľku. Keď je osmažená pridáme pokrájané šampiňóny. Osolíme, okoreníme a dusíme.
- 2
Karé rozkrojíme na plát mäsa. Začneme zhora a budeme pokračovať až do úplného konca, aby vznikol taký pás. Na plát mäsa položíme mikrotenové vrecko a rozklepeme ho. Mäso si pripravíme podľa veľkosti jánskej misy. Rozklepané pláty osolíme a okoreníme. Na pláty ďalej poukladáme slaninku, syr a osmažené šampiňóny. Samozrejme každý si tam dá, čo má rád.
- 3
Pripravíme si alobal poliaty olejom, posypaný soľou a korením, na ktorý preložíme plát, ktorý zabalíme do valčeka. Vložíme do jánskej misy a dáme piecť na 180 stupňov. Po 2 hodinách by malo byť mäso upečené a môžeme podávať s dusenou ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
apropos, čo myslíš pod jánskou misou? ja mám doma jenské misy a tie sú sklenené. Môžem ich použiť ?