Plnené bravčové karé

matus113 - fotkamatus113, 25. apríla 2010
Plnené bravčové karé

Niečo pre šikovných labužníkov

5-6
porcií
150 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
6 ks
500 g
250 g
250 g




Postup

  1. 1

    Na oleji si do zlatista osmažíme cibuľku. Keď je osmažená pridáme pokrájané šampiňóny. Osolíme, okoreníme a dusíme.

  2. 2

    Karé rozkrojíme na plát mäsa. Začneme zhora a budeme pokračovať až do úplného konca, aby vznikol taký pás. Na plát mäsa položíme mikrotenové vrecko a rozklepeme ho. Mäso si pripravíme podľa veľkosti jánskej misy. Rozklepané pláty osolíme a okoreníme. Na pláty ďalej poukladáme slaninku, syr a osmažené šampiňóny. Samozrejme každý si tam dá, čo má rád.

  3. 3

    Pripravíme si alobal poliaty olejom, posypaný soľou a korením, na ktorý preložíme plát, ktorý zabalíme do valčeka. Vložíme do jánskej misy a dáme piecť na 180 stupňov. Po 2 hodinách by malo byť mäso upečené a môžeme podávať s dusenou ryžou.

Diskusia k receptu

Vymazať
evanaaa
Pekne to vypadá,iste je to aj dobré-nie iste,určite,skúsim to.Len neviem,či je dobré posoliť alobal,kdesi som čítala,že príliš slané alebo kyselé potraviny sa do alobalu nemajú baliť,neviem prečo,ale aj tak to vyskúšam.A tuším,že sa to predsa zvrchu opieklo.
Vymazať
pietro51
Mudro pise evanaaa, ze na alobal najma pri vyssich teplotach nepatri nic kysle alebo sol, pretoze sa tvoria rozpustne soli hlinika, ktore nie su prave najzdravsie. Inak co sa tyka servirovania, urcite by som nepouzil steriizovanu zeleninu, radsej mladu pekne podusenu trebars na masle a bola by potom na tanieri aj so stavou a ze tam nie je stava z vypeku z alobalu, a muselo jej tam byt pozehnane, to je ozaj velka skoda . A trochu zelenej petrzlenky na ryzu by nielen oku urcite lahodilo. Takze pre mna to vyzera ako vytvor slovenskej restiky. A urcite to aj tak chuti.
Vymazať
concord
Prosím Vás to čo bolo za idiota ktorí pomenoval túto misu ako jánsku. S týmto výrazom sa často stretávam. Správny názov by mal byť jenská misa a vyrobili ho soudrouzi z NDR v meste Jena odkiaľ pochádzali aj slávne plastikové lyžičky z legendárneho filmu Pelišky. Po soudrouzích z NDR takéto misy vyrábali aj súdruhovia z Technického skla v Dúbravke v licencii francúzskej firmy Simax. Inak nič proti receptu.
Vymazať
grandma
Presne tak concord - aj mňa to rozčuľuje keď niekto napíše jánska misa. Ľudia by sa mali vyjadrovať správne. No a ináč ten recept nič moc. Dá sa tam dať všeličo ja napr. dávam šunku syr a pór a je to vynikajúce. Takže asi tak.
Vymazať
majsterka
Myslím že by bolo dobré namiesto alobalu použiť potravinovú fóliu a pred dopečením ju odstrániť ako napísala evanaa aby sa mäsko opieklo pekne do červena
Vymazať
zinnajdha
ňam ňam jedlo.
apropos, čo myslíš pod jánskou misou? ja mám doma jenské misy a tie sú sklenené. Môžem ich použiť ?
Vymazať
zinnajdha
Rada použijem alobal, pečieme v alobale a v pahrebe mastné, slané, kyslé a všetko je fajn.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia