Veselý obedík fotorecept

brituska - bez fotkybrituska, 25. apríla 2010
Veselý obedík (fotorecept)
Foto: brituska

Neviem, či to už niekto vymyslel, ale spravila som to kedysi sama podľa svojej fantázie a odvtedy toto jedlo takto robievam. Názov moja pochúťka Zobraziť celý popisNeviem, či to už niekto vymyslel, ale spravila som to kedysi sama podľa svojej fantázie a odvtedy toto jedlo takto robievam. Názov moja pochúťka dostala až dnes.

60 minút
príprava

Suroviny

600  g
200  g
200  g
200  g
5  ks
1  lyžica
 trocha
1  g
2  ks
150  g
 trocha




Postup

  1. 1

    Najskôr si uvaríte vajcia na tvdo a v osolenej vode cestoviny. Cestoviny nerozvarte a po uvarení ich treba prepláchnuť vodou. Na oleji si prudko orestujete kuracie prsia nakrájané na kocky, ktoré pred dokončením posolíte a dochutíte ľubovolným korením na kura. Tvrdý syr nastrúhate. Ja som použila eidam, ale minule som dala chedar a bolo to tiež dobré. Postrúhaný syr rozmiešajte v smotane. Do zapekacej misky dáte vrstvu uvarených cestovín, vrstvu kuracích pŕs, potom zasa cestoviny, kuracie prsia a nakoniec cestoviny. Na vrch poukladáte polovice na tvrdo uvarených vajíčok, zalejete smotanou so syrom a dáte zapiecť.

    Veselý obedík (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rôzne druhy šalátových listov si natrháte a ochutíte ľubovoľným dresingom. Ja si ho robím sama tak, že dám do mištičky dve lyžice oliv.oleja, jednu lyžicu balzamica, kávovú lyžičku vegety a lyžicu horčice...to vymiešam a pred podávaním nalejem do misky so šalátom a premiešam. Šalát dáte na tanier a do stredu položíte porciu zapekaných kuracích prsíčok s cestovinou. Ozdobíte paradajkou. Dobrú chuť.

    Veselý obedík (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prečo veselý obedík??? Nevedela som to pomenovať a prišla na kávu sestra, práve som to naložila na tanier a povedala: Jaký veselý obedík máte :-)

Diskusia k receptu

honestka
dobry nazov, vyzera na to, ze by smutnym ani nemohol byt...
cistinka
šikulka....len tak ďalej....vidím, že výhra knižky ťa správne nakopla :-)
58vlasta
Pekne naservírované...naozaj veselý. Mám podobný recept, brituska, skús na drezing použiť zaziky, korenie na zálievky. Skoro na všetky zeleninové šaláty ho používam. Niekedy si dám len zeleninový šalát, iné mi k nemu netreba, hlavne večer.
dadesa
vyzerá to veľmi dobre, ja by som pre farebnosť požila farebne cestoviny ;)
zdezda
výborný recept, moja dcéra miluje cestoviny s kuracinkou, takže jej urobím túto mňamku ako odmenu za úspechy v škole, snáď budú :-)))
cica2
krásny a výborný receptík, mňam:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia