Kuracie mäsko v jogurte

evas13 - fotkaevas13, 24. apríla 2010
Kuracie mäsko v jogurte
Foto: evas13

Tento recept som našla niekde na webe, mäsko sa vyprážalo na oleji, ale nakoľko jeme málo vyprážaného, skúsila som to upiecť na plechu Zobraziť celý popisTento recept som našla niekde na webe, mäsko sa vyprážalo na oleji, ale nakoľko jeme málo vyprážaného, skúsila som to upiecť na plechu v rúre. A tu je môj výtvor.

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
3 lyžice
250 g
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, očistime, osolíme a okoreníme

  2. 2

    Škrobovú múčku Solamyl vymiešame s jogurtom a prelisovaným cesnakom so soľou. Do tejto zmesi naložíme na 12 hod. mäso, uložíme v chladničke. Pre zvýraznenie chuti mäsa môžeme pridať čerstvé nakrájané bylinky/tymian, pažitka, bazalka alebo mäta/.

  3. 3

    Rezne vyberieme, obalíme v strúhanke položíme na plech s papierom na pečenie, pokvapkáme mäso olejom a pečieme v rúre pri 200°C 45 min. Tiež ho môžeme vyprážať na oleji. Podávame so zeleninou, varenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

hanina
Ahoj Evas! Ja som tiež uverejnila toto mäsko a pár dní nato aj redakcia - čo je iste dôkazom, že je super! Len trošku s rozdielom - ja som tam mala v marináde aj vajíčka a boli to len kuracie prsia.
altyn
Ja som našiel tento recept pod názvom "kura v jogurte" ako prvý, prvučičký a na základe toho som potom chodil na varechu. Ako píše hanina, tiež tam idú vajcia. A je to výborný recept! Nakoľko je to v "páci" a je to kuracie mäso, ani to vyprážanie nie je až tak nezdravé, lebo sa nemusí vyprážať dlho a ja na každý rezeň dávam nový olej. Určite bude chutiť každému! :-)))))
evas13
@hanina a @altyn ten môj pôvodný recept bol s kuracími prsiami, bez vajec a mal 500 g jogurtu, čo bolo veľmi veľa a tak som si to prispôsobila podľa seba a mojím chuťovým kanálikom. Niekedy keď si telo vyžiada vyprážané, vyskúšam aj vašu verziu, prečo nie?
marienka44
Tak tento recept som aj ja skusala, ale tam islo do jogurtu 1 vajce. Do struhanky som zamiesala aj struhany syr. Bolo to fajne.
evas13
Verí, že to bolo fajne, však tam idú samé dobroty. Vyskúšam nabudúce aj tvoju verziu.
hanina
Je to taký super recept, že by sme mohli založiť klub. Každý chce iba takéto rezne.
hanina
@evas13
Navrhujem názov : Priatelia pŕs! To aby sme sa aj zabavili. Narobila si mi na ne takú chuť, že ich budem opäť robiť.
altyn
Skúsim tam aj ja pridať ten syr, dík za inšpiráciu. :-))))))
chorvatka
Ja som tam primiesala PL korenia tandori a hned je z toho exotika.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia