Foto: ptroci
Su to vylepšené parené buchty,plnené čokoládou,obalené v kokose a pofrkané čokoládou. Je to síce kalorická bomba:) ale raz za čas si treba aj pomaškrtiť Zobraziť celý popisSu to vylepšené parené buchty,plnené čokoládou,obalené v kokose a pofrkané čokoládou. Je to síce kalorická bomba:) ale raz za čas si treba aj pomaškrtiť na múčnom obede.Veď aj oči jedia.Čo na to poviete?:)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V mlieku rozmiešam droždie do hladka,pridám ostatné suroviny a vypracujem hladké cesto.(mne to vypracuje pekárnička:)) Vypracované cesto nechám v teplej miestnosti vykysnúť.
- 2
Vykysnuté cesto na pomúčenej doske vyvaľkám,pohárom vykrojím kolieska a na každe koliesko položím 3 čokoládove kolieska. Ak nemáme čoko-kolieska,dáme 1-2 kocky s horkej,alebo mliečnej čokolády. Potom cesto pevne uzavrieme do typu gule a necháme na pomúčenej doske podkysnúť.
- 3
Podkysnuté cesto dáme na 7 min nad paru variť Nepozerať pod hrniec ako tam rastie:),zľakne sa a potom nám spľasne:) !!!
- 4
Uvarené buchty celé omastím s olejom,alebo roztopeným maslom a obalím v kokosovej mučke zmiešanej s práškovým cukrom. Na tanieri buchty pofŕkam čokoládovou polevou,alebo zmiešam 6 PL granka s 4-5 PL kakaa a prilievam horúcu vodu. Ma to byť vlačna kašička.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
čoko kolieska kupujem v Jednote
@zdezda , celé vajcia,sneh nerobím:)
@58vlasta , čo sa zvýši,dám zmraziť a neskôr sa zje:) ja dávam 1/2 kocky a 1 prášok do pečiva