prazdny

Trojmäsové gigant gule v arrabbiata-marinara omáčke

Hovädzie mäso

Veľa vody pretieklo v našich tokoch. Niekedy okolo roku 1975 som v Brne vyhral jednu z...

prazdny

Špargľa s kaparovou omáčkou

Hlavné jedlá

Letní jídlo, lehké, dobré, v období šparglu.

prazdny

Cestoviny aglio e olio po mojom

Cestoviny

Dáme si uvariť špagety. Do voku alebo hlbšej panvice pridáme olej, na plátky pokrájaný cesnak...

prazdny

Chlebová polévka s houbami

Bezmäsité jedlá

Mám k chlebu velkou úctu a nikdy by mě nenapadlo chleba vyhodit. Snažím se ho kupovat...

prazdny

Hubová krémová polievka

Bezmäsité jedlá

Sezóna húb začína, tak nám zachutila hubová krémová polievka :)

prazdny

Kuracie prsia so slivkami na fazuľovom pyré

Kuracie mäso

Sušené slivky posekáme, namočíme do sherry a necháme nasiaknuť. Na panvici orestujeme pokrájanú slaninu spolu s cibuľou....

prazdny

Jemná brokolicová polievka

Bezmäsité jedlá

Rýchla a chutná polievka, ktorá sa dá kombinovať na rôzne spôsoby. Dnes som ju urobil...

prazdny

Kuracie toliare s cviklovým čatní

Kuracie mäso

Kuracina je zázračné mäsko. Ľahko stráviteľné, cenovo dostupné a „bleskové". Dá sa doplniť storakými prílohami, ...

prazdny

Ľahké kuracie cacciatore

Kuracie mäso

Parmskú šunku a cibuľu nakrájame na kocky. Šunku opražíme na oleji a vyberieme. Do výpeku...

prazdny

Kuracie prsia plnené špenátom a syrom

Kuracie mäso

Keď vám už vôbec nič nenapadá, čo z kuracinou, toto je veľmi dobrá voľba :-)...

prazdny

Kabáč s kyslou kapustou a slaninou

Bravčové mäso

Sú to kabáče, ktoré vám neuschnú a sú trochu kyslé od kapusty, fajn dobrota...

prazdny

Zapečená špargľa

Bezmäsité jedlá

Rýchly recept na prípravu špargle.

prazdny

Chilli con carne

Hovädzie mäso

Na roztopenom masle si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Varíme v hrnci, ktorý potom môžeme vložiť...

prazdny

Teplý šalát s mangoldom a šošovicou

Bezmäsité jedlá

Toto je jeden z tých jednoduchých receptov, že keď ho vidíte si poviete : no že...

prazdny

Kukuričné casserole

Večera

Rúru predhrejeme na 180 °C a menší pekáč vytrieme olejom.

prazdny

Mangoldové závitky

Hovädzie mäso

Mangoldové listy jsou ideální balicí folií nejen masa, ale i hub a zeleniny. V tomto...

prazdny

Tvarohový nákyp s ovocím

Dezerty

Inšpirovala som sa receptom z Dobrého jedla. Pôvodne tam šlo 350 g syru Lučina, ale...

prazdny

Kedgeree – indická koreninová ryža s rybou a so zeleninou

Hlavné jedlá

Makrelu zbavíme chvosta a hlavy a opatrne ju vykostíme. Ryžu varíme v slanej vode 10 minút,...

prazdny

Kuracie stehná na bielom víne na spôsob Coq au Riesling

Kuracie mäso

Ešte jedna francúzska lahôdka ako tip na víkendový obed. Je to alsaský variant kohúta na...

prazdny

Bryndzové gnudi

Bravčové mäso

Zmiešaním surovín uvedených v recepte získame voňavé a vláčne cesto. Z cesta tvarujeme gule s hmotnosťou cca 30...

prazdny

Krumpľovníky od babky

Bezmäsité jedlá

Je to niečo medzi haruľou a posúchom. No odporúčam robiť z viacerých dávok, lebo bude...

prazdny

Krémová zemiačiková polievka

Bezmäsité jedlá

Ošúpem zemiaky, pokrájam na kocky a dám variť do vody (vodu dám tak tesne nad zemiaky)....

prazdny

Falošný ryžový nákyp

Dezerty

Zjednodušená verzia ryžového nákypu bez použitia vajec.

prazdny

Kysnuté prudko návykové tyčinky

Večera

Na dnešný pohodový, aj keď trochu upršaný, ale teplý večer k vínku, som upiekla...

prazdny

Bryndzový krém s cibuľovým koláčikom

Bezmäsité jedlá

Očistenú červenú cibuľu nakrájame na 1 cm hrubé kolieska. Z cukru vytvoríme svetlý karamel, zalejeme červeným vínom...

prazdny

Bryndzová panna cotta na oškvarkovom koliesku

Bravčové mäso

Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál.....