Šošovica s tofu
Šošovica s tofu

Smotanová šošovica s opečeným tofu

František Mátéffy
šéfkuchár reštaurácie Koliba, Hotel & Spa Resort Kaskady****, Sliač-Sielnica, 27. marca 2019
Smotanová šošovica s opečeným tofu
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

400 g
150 g
4 strúčiky
80 g
150–200 ml
60 ml
400 g




Postup

  1. 1

    Vopred namočené šošovicu uvaríme do polomäkka. Na masle opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme šošovicu, podlejeme bielym vínom a smotanou. Chvíľu dusíme, kým nemá konzistenciu podobnú rizotu talianskeho typu. Tesne pred dovarením pridáme posekanú petržlenovú vňať.

  2. 2

    Tofu nakrájame na kocky a na teflonovej panvici opečieme na troche masla. Môžeme použiť aj údené tofu. Podávame so šošovicou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia