Morčacie stehno s cesnakovou omáčkou a s hubovým nákypom
šéfkuchár Hotela The Grand Vígľaš****, 19. marca 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Suroviny
1 kg |
|
100 g |
|
1 viazanička |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
|
|
300 ml |
|
2 hlavičky |
|
1 PL |
|
Hubový nákyp: | |
45 g |
|
4 ks |
|
200 ml |
|
2 ks |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Morčacie stehno prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a dáme na naolejovaný plech. Pridáme nakrájanú cibuľu, viazaničku tymianu a zalejeme bielym vínom. Zakryjeme a pečieme 1,5 hodiny pri 180 °C. Odkryjeme a pečieme do chrumkava ďalších 10 minút.
- 2
Omáčka: Do výpeku z mäsa dáme opečený cesnak, rozmixujeme, pridáme lyžicu masla. Ochutíme.
- 3
Hubový nákyp: Huby namočíme do teplej vody na 20 minút. Rožky nakrájame na kocky a namočíme ich do mlieka. Cibuľu nakrájame najemno a opražíme ju na rozpálenej panvici s masťou. Vodu z húb vytlačíme, pridáme ich k cibuli a spoločne orestujeme dozlatista.
- 4
Huby a cibuľu pridáme k namočeným rožkom. Primiešame vajce, majorán, čierne korenie, soľ, pretlačený cesnak a najemno nakrájanú petržlenovú vňať. Plech vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Do formy dáme hubovú zmes a pečieme pri 180 °C 30 minút.
Tiež morčacie stehno:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu