Grilované tofu
Grilované tofu

Grilované marinované tofu so sezamom

lunter - fotkalunter, 24. marca 2019
Grilované marinované tofu so sezamom
Foto: lunter
2
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

1 bal.
50 ml
40 g
150 g
300 ml
150 g mrazený
1 ks
1 ks
40 ml (jablčný ocot)
1 PL
300 ml
1 ČL
1/2 ČL
1 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Quinou preplácheme teplou vodou, potom ju varíme vo vriacej vode približne 15 minút na miernej teplote.

  2. 2

    Cibuľu a mrkvu nakrájame na tenké pásiky, dáme do misky, pridáme jablčný ocot alebo šťavu z limetky, 1 PL trstinového cukru a zalejeme vriacou vodou. Necháme odstáť približne 20 minút.

  3. 3

    Tofu nakrájame na plátky, obalíme v sezamových semienkach a opečieme na troške olivového oleja z oboch strán. Potom ho vyberieme a odložíme bokom. Do panvice dáme na pár minút mrazený hrášok tak, aby zmäkol a nestratil peknú zelenú farbu a sladkú chuť.

  4. 4

    Mätu nasekáme nadrobno. Uvarenú quinou zmiešame s hráškom, dochutíme soľou, korením, zvyšným olivovým olejom, koriandrom a čerstvou mätou. Pridáme aj nakladanú cibuľku s mrkvou a pár lyžíc nálevu.

  5. 5

    Opečené tofu so sezamom servírujeme so šalátom a pokvapkáme limetkovou šťavou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia