Grilované marinované tofu so sezamom
Foto: lunter
porcie
príprava
Suroviny
1 bal. |
|
50 ml |
|
40 g |
|
150 g |
|
300 ml |
|
150 g mrazený |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
40 ml (jablčný ocot) |
|
1 PL |
|
300 ml |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Quinou preplácheme teplou vodou, potom ju varíme vo vriacej vode približne 15 minút na miernej teplote.
- 2
Cibuľu a mrkvu nakrájame na tenké pásiky, dáme do misky, pridáme jablčný ocot alebo šťavu z limetky, 1 PL trstinového cukru a zalejeme vriacou vodou. Necháme odstáť približne 20 minút.
- 3
Tofu nakrájame na plátky, obalíme v sezamových semienkach a opečieme na troške olivového oleja z oboch strán. Potom ho vyberieme a odložíme bokom. Do panvice dáme na pár minút mrazený hrášok tak, aby zmäkol a nestratil peknú zelenú farbu a sladkú chuť.
- 4
Mätu nasekáme nadrobno. Uvarenú quinou zmiešame s hráškom, dochutíme soľou, korením, zvyšným olivovým olejom, koriandrom a čerstvou mätou. Pridáme aj nakladanú cibuľku s mrkvou a pár lyžíc nálevu.
- 5
Opečené tofu so sezamom servírujeme so šalátom a pokvapkáme limetkovou šťavou.
Tiež grilované tofu:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu