Kukurica na mede s pečenými zemiakmi a restovanými šampiňónmi
Doma v chladničke mi už dlhšiu dobu stála predvarená kukurica. Dlho som na internete hľadala recept, nejakú ľahkú večeru, kde by som ju využila, Zobraziť celý popisDoma v chladničke mi už dlhšiu dobu stála predvarená kukurica. Dlho som na internete hľadala recept, nejakú ľahkú večeru, kde by som ju využila, no márne. A tak som si vytvorila svoj, ktorým by som vás chcela inšpirovať.
porcie
príprava
Suroviny
1 - 2 ks predvarená |
|
2 PL včelí |
|
2 ks strúčiky |
|
4 ks väčšie |
|
|
|
|
|
trocha (alebo slnečnicový) |
|
zo 10 ks menšie |
|
2 PL |
|
menšia miska |
|
|
|
|
Postup
-
1
Najskôr si vyhrejeme rúru na 200 °C. Zemiaky aj so šupkou nakrájame na asi pol centimetrové kolieska, ochutíme soľou, korením a olejom a šupneme na plechu do vyhriatej rúry a necháme piecť zhruba 20-25 minút.
- 2
Medzitým si na panvici roztopíme maslo, rozkrájame kukuricu na asi 2,5 cm kúsky a z každej strany opečieme. Do menšej misky prichystáme med, roztlačíme cesnak, štipku soli a zamiešame. Prilejeme ku kukurici a pomaličky podlievame vývarom.
- 3
Zatiaľ si na druhej panvici na masle orestujene šampiňóny rozkrojené na polovicu.
- 4
Keď je kukurica dostatočne mäkká, omáčku zahustíme Solamylom alebo troškou hladkej múky. A môžeme servírovať s jarnou cibuľkou spolu so zemiakmi a šampiňónmi.
Tiež mede:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu