Hovädzie mäso z tlakového hrnca fotorecept

macka78 - fotkamacka78, 21. marca 2019 11:36
Ďalšie recepty »
Hovädzie mäso z tlakového hrnca (fotorecept)Foto: macka78

Výhody varenia v tlakovom hrnci... Zachovanie väčšieho množstva živín, výraznejšia chuť jedla, úspora času, úspora energií a jednoduchosť.

15 min
príprava
35 min
tepelná úprava

Suroviny

1,3 kg
400 g (v konzerve)
podľa chuti (hrsť)
podľa chuti (hrsť)
1 ks väčšia
3 strúčiky
1 ks menší
1 PL (alebo olej)
500 ml
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    V tlakovom hrnci na masti opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a rascu.

    Hovädzie mäso z tlakového hrnca (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme umytý, osušený na kocky alebo rezance nakrájaný hovädzí krk. Premiešame...

    Hovädzie mäso z tlakového hrnca (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...a opekáme na silnejšom plameni, aby sa mäso pekne zatiahlo.

    Hovädzie mäso z tlakového hrnca (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prilejeme rajčiny z konzervy, pridáme sušené huby (ktoré pred prípravou nemáčame zbytočne vo vode), soľ, korenie a vývar. V tlakovom hrnci dusíme cca 30 minút.

    Hovädzie mäso z tlakového hrnca (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po uplynutí doby otvoríme (treba otvárať opatrne, až keď úplne prestane syčať a klesne tlak v hrnci), pridáme hrášok a nastrúhaný zemiak. Varíme odokryté zhruba 5 minút.

    Hovädzie mäso z tlakového hrnca (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na vyladenie chuti pridáme máličko cukru (poprípade môžete zjemniť smotanou). Podávame s ľubovoľnou prílohou (ryža, tarhoňa, slovenská ryža, varené zemiaky alebo knedľa) Dobrú chuť...

    Hovädzie mäso z tlakového hrnca (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist