Slaný koláč
Slaný koláč

Slaný kiš

katarina22 - bez fotkykatarina22, 21. marca 2019

Prvý jarný deň sa nám zachcelo koláčik... no nie klasicky sladký, ale slaný. Vhodný na večeru, napríklad. Veľmi chutný. Na tomto recepte je úžasné to, že suroviny do plnky si môžte meniť podľa svojej chuti. Ja som využila medvedí cesnak, ktorý je momentálne kráľom sezóny.

12
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
100 g
70 g mleté
100 g
štipka
Plnka:
200 g
125 g
100 g
1/2
1 ks
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si z uvedených surovín pripravíme cesto. Je trochu lepivé. Zabalíme do fólie a dáme do chladničky aspoň na pol hodinu. Potom cesto dáme do formy na tart, vyformujeme okraje. Dáme naň papier na pečenie a zaťažíme fazuľou. Pečieme 15 minút na 180 stupňov.

  2. 2

    Kým sa nám pečie cesto, pripravíme si plnku zmiešaním uvedených surovín. Do zmesi som neprimiešala jedine brokolicu.

  3. 3

    Keď je cesto upečené, odstránime fazuľu a vylejeme naň plnku a dáme zapiecť cca na 15 minút. Tesne pred dopečením naukladáme ružičky brokolice. Ak by sme ju dali hneď na začiatku ružičkami hore, spiekla by sa. Ale kľudne si ju možné zamiešať do plnky hneď.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: