Foto: katarina22
Prvý jarný deň sa nám zachcelo koláčik... no nie klasicky sladký, ale slaný. Vhodný na večeru, napríklad. Veľmi chutný. Na tomto recepte je Zobraziť celý popisPrvý jarný deň sa nám zachcelo koláčik... no nie klasicky sladký, ale slaný. Vhodný na večeru, napríklad. Veľmi chutný. Na tomto recepte je úžasné to, že suroviny do plnky si môžte meniť podľa svojej chuti. Ja som využila medvedí cesnak, ktorý je momentálne kráľom sezóny.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv si z uvedených surovín pripravíme cesto. Je trochu lepivé. Zabalíme do fólie a dáme do chladničky aspoň na pol hodinu. Potom cesto dáme do formy na tart, vyformujeme okraje. Dáme naň papier na pečenie a zaťažíme fazuľou. Pečieme 15 minút na 180 stupňov.
- 2
Kým sa nám pečie cesto, pripravíme si plnku zmiešaním uvedených surovín. Do zmesi som neprimiešala jedine brokolicu.
- 3
Keď je cesto upečené, odstránime fazuľu a vylejeme naň plnku a dáme zapiecť cca na 15 minút. Tesne pred dopečením naukladáme ružičky brokolice. Ak by sme ju dali hneď na začiatku ružičkami hore, spiekla by sa. Ale kľudne si ju možné zamiešať do plnky hneď.
Tiež slaný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ukladam a vdaka za inspiraciu