Jahodové tofu guľky
Foto: lunter
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misy najemno postrúhame tofu. Pridáme ryžové mlieko, špaldovú múku, špaldovú krupicu a kukuričnú strúhanku. Jemne osolíme a vypracujeme cesto. Nemalo by byť ani príliš husté, ani riedke - aby sa z neho dobre formovali guľky. Podľa potreby dodáme kukuričnú strúhanku alebo ryžové mlieko.
- 2
Do hrnca dáma variť vodu a pridáme štipku soli. Keď začne voda vrieť, vložíme do nej malú nenaplnenú guľku a necháme ju chvíľu variť. Ak sa nerozpadá, správne sme odhadli pomer krupice. Ak sa rozpadá, pridáme do cesta trochu špaldovej krupice.
- 3
Z cesta si odoberáme menšie kúsky, do ktorých v dlaniach balíme umyté a na polovicu prekrojené jahody (prípadne na štvrtiny podľa veľkosti plodu). Guľky necháme chvíľu postáť, potom ich vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme - asi 4 - 5 minút. Hotové guľky vyberáme dierkovanou naberačkou.
- 4
V menšom kastróle si zohrejeme kokosový olej. Jahodové guľky posypeme mletým makom a polejeme kokosovým olejom. Dochutíme javorovým sirupom podľa vlastnej chuti.
Tiež gule:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu