Nákyp z tofu s karamelizovanými hruškami

lunter - fotkaLunter, 21. marca 2019 15:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »
Nákyp z tofu s karamelizovanými hruškamiFoto: lunter
6
porcií
30 min
príprava
40-50 min
na 175 °C

Suroviny

TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Ryžu pomaly uvaríme v mandľovom mlieku na nízkej teplote. V prípade potreby dolejeme trochu mlieka.

  2. 2

    Tofu rozmixujeme so 60 ml mlieka a s cukrom. Do uvarenej ryže primiešame tofu zmes, hrozienka, vanilku a škoricu. Cesto vylejeme do vymastenej zapekacej misky alebo tortovej formy. Vrch poprášime trstinovým cukrom a pečieme pri 175 stupňoch približne 40 - 50 minút.

  3. 3

    Upečený nákyp necháme vychladnúť. Za ten čas ošúpeme a nakrájame hrušky na malé kocky. V hrnci roztopíme cukor v troche vody na sirup, pridáme hrušky, škoricu a klinčeky. Povaríme a necháme skaramelizovať.

  4. 4

    Nákyp nakrájame a podávame s horúcimi hruškami a sirupom.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist