Tofu ryžový nákyp
Tofu ryžový nákyp

Nákyp z tofu s karamelizovanými hruškami

lunter - fotkalunter, 21. marca 2019. Komerčný recept.
Nákyp z tofu s karamelizovanými hruškami
Foto: lunter
6
porcií
30 minút
príprava
40-50 minút
na 175 °C

Suroviny

200 g
700 - 800 ml
1 bal.
90 g
30 g
1/4 ČL
1 ČL
90 g
2 ks
4 ks
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryžu pomaly uvaríme v mandľovom mlieku na nízkej teplote. V prípade potreby dolejeme trochu mlieka.

  2. 2

    Tofu rozmixujeme so 60 ml mlieka a s cukrom. Do uvarenej ryže primiešame tofu zmes, hrozienka, vanilku a škoricu. Cesto vylejeme do vymastenej zapekacej misky alebo tortovej formy. Vrch poprášime trstinovým cukrom a pečieme pri 175 stupňoch približne 40 - 50 minút.

  3. 3

    Upečený nákyp necháme vychladnúť. Za ten čas ošúpeme a nakrájame hrušky na malé kocky. V hrnci roztopíme cukor v troche vody na sirup, pridáme hrušky, škoricu a klinčeky. Povaríme a necháme skaramelizovať.

  4. 4

    Nákyp nakrájame a podávame s horúcimi hruškami a sirupom.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: